Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

700 FOTOĞRAFLIK UNICEF SERGİSİ İZTO SALONLARINDA

Bu haberin fotoğrafı yok

İzmir Ticaret Odası ve UNICEF işbirliği ile “İhsan Doğramacı’dan Günümüze (1958-2018) UNICEF Türkiye Milli Komitesi” adlı serginin açılışı yapıldı. Sergide Kurucu Başkan İhsan Doğramacı’dan bugüne kadar faaliyetlerde geride kalan 60 yılda “Her Çocuk İçin” mottosuyla gerçekleştirlen çalışmaların yer aldığı 700 fotoğraf sergileniyor.

Sergi , Türkiye’de “beslenme” ve “sağlık” projelerinin ardından devam eden “eğitime destek” kampanyaları, ”kız ve erkek çocuklar arasında eğitimde eşitlik”, “engelli çocuklar”, “çocuk dostu şehirler”, “çalışan çocuklar”, “Türkiye ‘deki Suriyeli Çocuklar”, ayrıca dünyada ve ülkemizde deprem ve sel felâketleri vb. acil durumlarda gerçekleştirilen faaliyetleri, tanıtım ve kaynak oluşturma çerçevesinde, ilk kez bir araya getirilen arşiv malzemelerinin kurumsal belleğe dönüştürme amacı da taşıyor.

OLALI :” SİZLER OLMAZSANIZ UNICEF OLMAZ”

UNICEF Türkiye Milli Komitesi Başkan Danışmanı Alanor Olalı, açılış konuşmasına Kurucu Başkan İhsan Doğramacı’nın eşinin 10 Kasım’da hayatının kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü ifade ederek başladı. Sergide  UNICEF’in 60 yıldır devam eden faaliyetlerinin yer aldığını, eğitim ve sağlık alanındaki gelişmelere önem verdiklerini belirten Olalı, “Okul öncesi çalışmaları geliştirdik. Tarlada çalışan mevsimsel çocuk işçiler, kızların eğitimlerine çok önem verildi. UNICEF çocuk evlilikleri üzerinde çok durdu. Çocuk hakları üzerine çalışmalar yaptı. UNICEF’in bütün geliri gönüllü katkılar. Sizlerin katkılarıyla oluyor. Sizler olmazsanız UNICEF olmaz, çalışamaz.” dedi.

KULİN :” SİZ VERİN, BİZ YAPALIM”

UNICEF iyi niyet elçisi yazar Ayşe Kulin ise UNICEF’in çalışmalarının fotoğraflarda yer aldığını söyleyerek, “Boş duran bir ekip değiliz. Yardımlarınız için teşekkür ederiz, siz verin biz yapalım.” diye konuştu.

Sergi 12-16 Kasım tarihleri arasında ziyaretçilerini bekliyor olacak.