Ahmet Deda Yerel Seçimler Öncesinde 3 Parti’yi Masaya Yatırdı

Ahmet Deda Yerel Seçimler Öncesinde 3 Parti’yi Masaya Yatırdı
Yayınlama: 06.11.2018
A+
A-

Gazeteci Ahmet Deda, 2019 Yerel Seçimleri yaklaşırken AK Parti’de başlayan aday adaylığı sürecini, CHP’de aday belirleme sürecinde ön seçim yapılmamasını ve İYİ Parti’nin seçimlerde neden kilit parti konumunda olduğunu Pamukkale TV ekranlarında yayınlanan Yerel Seçim 2019 gündüz kuşağı programında değerlendirdi.

2019 Yerel Seçimleri yaklaşıyor. AK Parti’de aday adaylarının başvuru sürecinin başladı. Aday adaylarının artık ortaya çıkacağı bu dönemde AK Parti’nin Denizli politikasını, CHP ve İYİ Parti’deki gelişmeleri Gazeteci Ahmet Deda Pamukkale TV ekranlarında değerlendirdi.

”AK PARTİ 16 YILDIR SEÇİME İYİ GİDEN VE İYİ ANALİZ EDEN BİR SİSTEM OLUŞTURDU”

Programda AK Parti’nin 16 yılda iyi bir seçim analizi oluşturduğunu belirten Deda,” AK Parti’nin merkez yoklamasında uyguladığı bir yöntem var. Anketler yapılıyor, partinin Ankara’dan gelen isimleri kamuoyunda yoklama yapıyorlar. İlçe teşkilatlarından görüş alıyorlar. Buna örnek vermek gerekirse Tavas’ta geçen seçimlerde kaç oy alındı, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kaç ve yeni seçimlerde potansiyel nedir? Bu soruların karşılığında şuandaki aday bunun ne kadarını karşılıyor sonucu üzerinden karar veriliyor. Eğer aday yüzde 50’nin altında karşılıyorsa, kesinlikle aday olmuyor. Yüzde 50’den fazlası gerekiyor. Tabi bunun yanısıra karşının adayları da kararı etkiliyor. En önemlisi ise yerel seçimlerde çalışma yapılacak yerdeki seçmen partiye mi, yoksa adaya mı oy veriyor? Bu anlamda AK Parti seçime iyi giden ve iyi analiz eden bir sistem oluşturdu”ifadelerini kullandı.

”CHP’DE KENDİ İÇİNDE NEDEN DEMOKRASİYİ SAĞLAMADI”

CHP’nin de adaylarını hangi ölçülerde belirleyeceğinin önemli olduğunu dile getiren Ahmet Deda,”CHP ön seçimlerle adaylarını belirleyen bir parti idi. Ama parti içinde yaşanan Genel Başkanlık yarışı söz konusu oldu. Muharrem İnce ve Kılıçdaroğlu’nun çekişmesi seçimlere nasıl yansıyacak? Örneğin bir aday çok iyidir ama Muharrem İnce’cidir. Bu seçimlerde aday olması engelleyecek mi? Madem bu kadar demokrat bir parti CHP, neden parti içinde demokrasi sağlanmadı ve ön seçim yapılmadı? Buna hiç aklım ermiyor. En azından Ege’de, Antalya’da, Ankara’da ve İstanbul’da uygulanması gerekirdi. O zaman insanlar sorar senin AK Parti ile MHP ile ne farkın var? Eğer bir farkınız yoksa seçmen neden CHP’ye oy versin?”değerlendirmesinde bulundu.

”İYİ PARTİ’NİN SEÇİMLERDE KİLİT PARTİ OLACAK”

Ahmet Deda bu seçimlerde kritik partinin İYİ Parti olacağını ancak aday belirleme sürecinde nasıl bir tavır alınacağının önemli olduğunu vurguladı. Ahmet Deda,”Bu seçimlerde kritik soru İYİ Parti adaylarını nasıl belirleyecek? İYİ Parti bu seçimlerde AK Parti’de, CHP’de ve MHP’de aday olamayanların, küskünlerin partisi mi olacak? Yoksa seçimi almak için adaylar mı çıkarılacak? Bu sorunun cevabı seçimler için çok önemli olacak. İYİ Parti tercihine göre seçimlerin kilit partisi olacak”dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.