Ahmet Deda’nın Köşesi… İNCE’DEN

Ahmet Deda’nın Köşesi… İNCE’DEN
Yayınlama: 28.05.2018
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, İzmir’in ilçelerini turladı. Aliağa mitingini yakından gözlemek için İzmir’in en zengin ilçesine, İzbanla gittim. İzmir’in diğer ilçelerinden İzbanla gelen onlarca İzmirli vardı. Bir dönem Konak Meclis Üyeliği yapan Mustafa Dal’la da yolculuk etme şansını bulduk.

İnce gelmeden önce CHP İzmir siyasetinin ağır toplarından Alaattin Yüksel, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalkılıç ile alana geldi. Alaattin Yüksel parlementoda da birlikte çalıştığı Muharrem İnce’yi Ege’de de yalnız bırakmıyor. Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun çok heyecanlı görünüyordu. Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir sessiz ve derinden izliyordu. Ara ara İnce’yi alkışlayanı gördüm. Miting alanın en heyecanlı il yöneticisi Adnan Akbay, Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ile birlikte hayli coşkulu görünüyordu.

Aliağa ilçesinde binlerce kişiye hitap eden Muharrem İnce, konuşmaya çıkmadan önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu halka takdim edildi. Diğer ilçelerde de Aziz Kocaoğlu İnce’den önce halka tanıtıldı. Aklıma takıldı Cumhurbaşkanlığı seçimi ile birlikte İzmir CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Aziz Kocaoğlu 9 ay önceden takdim mi ediliyor? Çünkü şu an İzmir’in bu konjonktüründe başka adayda filizlenmiyor.

Atila Sertel’i yine Muharrem İnce mitinginde koşarken gördüm. Yanında gazeteci has adamları yine o, bildiğimiz Atila Sertel.

Muharrem İnce, espirili, kısa ve halkın nabzına göre bir konuşma yaptı. Recep Tayyip Erdoğan’a cevaplar verdi. 21 Haziran günü İzmir meydanında 2 milyon kişiyi davet etti.

Mitingden ne gördün ne çıkardın derseniz İnce, ince ince esiyor. Bu esinti parti taraftarın bütünleştiriyor ve coşkuyu arttırıyor. Millet İttifakları siyasete ikinci bir Demirel modelini hediye ediyor.

Egeyön Haber’de bizi izlemeye devam edin. www.egeyonhaber.com

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.