Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, Denizli’de Gündemi ve Yerel Seçimi Değerlendirdi

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, Denizli’de Gündemi ve Yerel Seçimi Değerlendirdi
Yayınlama: 09.11.2018
A+
A-

Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal Denizli Gazeteciler Cemiyeti’ni(DGC) ziyaret ederek yaklaşan yerel seçimler ve ülke gündemindeki konular hakkında basın toplantısı gerçekleştirdi. Uysal,”Demokrat Parti olarak Türkiye’yi iki kutupluluğa mahkum etmemek, Türkiye’ye vatandaşın gerçek gündemini konuşacak siyasi iklimin hakim olmasını her daim birinci önceliğimiz olarak aldık.70 yılı aşan bir geçmişe sahip Demokrat Parti olarak tüm kadrolarımızla yerel seçimlere hazırlanmaktadır”dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal bir dizi ziyaret gerçekleştirmek için bugün Denizli’ye geldi. Denizli’de ilk ziyaretini DGC’ye gerçekleştiren Uysal bir basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

UYSAL DİNİ VE MİLLİ DEĞER TARTIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal açıklamalarına ülke gündemindeki konuları değerlendirerek başladı. Ülkede siyasi kutuplaşmanın ülkeye yararının olmadığını dile getiren Uysal,”İktidar partisinin Türkiye’nin ortak paydası olarak değerlendirilen dini ve milli değerleri siyasi tartışma haline getirdiğini biliyoruz.Muhalefet partilerinin de bu stratejiye hizmet etmemesi gerektiğini de biliyoruz. Özellikle CHP üzerinden yapılan, CHP’yi HDP’ye yaslayarak yanına aldıkları siyasi partilerle bir birliktelik oluşturmak, yedeğine alamadığı siyasi partileri de CHP’ye doğru iterek kriminalize etmenin iktidar partisinin stratejisidir.”dedi.

TÜRKÇE EZAN TARTIŞMASI HAKKINDA KONUŞTU

Gündemdeki ‘Türkçe Ezan’ konusuna değinen Uysal;”1950’de Demokrat Parti ve CHP’nin bu tartışmayı konusu olmayacak şekilde kapattığına inandık Bugün üzülerek CHP milletvekillerinden birisinin dönüp dolaşıp gündeme getirmesini iyi niyetli ise bir aymazlık ancak kötü niyetliyse bir provakasyon olarak değerlendiriyorum. Türkiye’nin canını yakan meseleler varken tarihte kapatılmış meseleleri siyasette bir cephane gibi kullanmamak gerekir.CHP’nin ilgili milletvekilini disiplin kuruluna sevki de bu konuda kurumsal olarak bu duruma geçit vermeyeceğini kanıtıdır”ifadelerini kullandı.

15 Temmuz meselesinde flu anların olduğu ve zamanla netleşeceğini dile getiren Uysal, 251 vatandaşın canına kasteden FETÖ darbe teşebbüsünü siyasi alan bir rekabet meselesi olmaktan çıkartıp, bir milli mutabakat meselesi haline gelmesi gerektiğini belirtti. Uysal, ABD’nin PKK terör örgütü liderlerinin başına ödül koyması hakkında ise samimiyetin sorgulanması gerektiğini ancak önemli bir haber olduğunu dile getirdi.

”KEYFİ YÖNETİMİN MALİYETİ…”

Toplantıda Türkiye’nin yaşadığı ekonomik sıkıntılara da değinen Uysal,”AKP lideri ve lider kadrolarının Türkiye’ye ‘bir deli gömleği giydirme’ teşebbüsü 16 Nisan refarandumu ile başladı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeli’nin başlamasına engel olamadık. Bu keyfi yönetimin maliyetini katlanmış enflasyon, katlanmış işsizlik ve 2019 yılında da bu günden öngerebildiğimiz şartlarda vatandaşlarımızın ödeyeceği ortadadır. Bugün her açıdan çürümüş iktidarın, iktidara gelirken yoksullukla mücadele edecekleri, yolsuzlukla mücadele edeceklerini, yasaklarla mücadele edeceklerini iddia edenlerin bu iddiaların altında kaldıklarını görüyoruz. Sayıştay raporlarında da tüm kurumlarda usulsüzlüğün arttığını, artık halının altına süpürülemez hale geldiğini görüyoruz.”dedi.

YEREL SEÇİMLERE ‘HAZIRIZ’ MESAJI

31 Mart Yerel Seçimleri önemli bir eşik olarak gördüğünü belirten Uysal,”Demokrat Parti olarak Türkiye’yi iki kutupluluğa mahkum etmemek, Türkiye’ye vatandaşın gerçek gündemini konuşacak siyasi iklimin hakim olmasını her daim birinci önceliğimiz olarak aldık.70 yılı aşan bir geçmişe sahip Demokrat Parti olarak tüm kadrolarımızla yerel seçimlere hazırlanmaktadır.”dedi.

Yerel Seçimlerle ittifakın hukuki düzlemde gerçekleşmediğini dile getiren Uysal,”Toplumun bu noktada bir talebi var. İktidarın karşısında kendisini konumlandırmış ve ülkenin geleceği için ciddi endişe duyan vatandaşların ortak paydaları genişletmek istiyorlar. Tüm siyasi partiler kendi öncelikleri çerçevesinde gerekli değerlendirmeleri yapacaklardır. Türkiye’nin Millet İttifakına benzer bir takım birliktelikleri başta büyükşehirler olamak üzere bizede talepleri var. Elbette bir değerlendirme yapılacaktır.”dedi.

CUMHUR İTTİFAKININ YEREL SEÇİM KARARINI DEĞERLENDİRDİ

AK Parti ve MHP’nin yerel seçimlerde ittifak gerçekleştirmeyecek olmasını değerlendiren Uysal,”Yerel seçimlerde ittifak yapmayacaklarını beyan etseler de Cumhur İttifakının temel prensiplere sadakat göstereceklerini belirttiler. Bu onların tercihidir. İktidar bu tür birliktilikleri kendisi için hak, kendisi dışındakiler için suç olarak görüyor. Bunun için toplumsal, psikolojik bariyetler örüyorlar.”dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.