Denizli’de Seçim ve CHP

Seçimlerde geri sayım başladı zaman Denizli’de  heyecan çok yönlü artıyor. Denizli’nin yüksek tansiyonlu seçimi önce Denizli Baro’sunun Genel Kurulu’nda gerçekleşecek.

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan

Rakiplerine fırsat vermeyen Avukat Müjdat İlhan geçtiğimiz seçimlerde avukat Hakan İlhan’ı elemişti. Adı CHP Denizli Büyükşehir adaylığında geçen İlhan; “belediye başkanı mı yoksa baro başkanı mı olacak?” sorularına karşısında avukatların başkanı olmayı tercih etti ve baro başkanlığına aday oldu. Bu seçimlerde işi zor. Ve bu seçimler hiç de çantada keklik değil.

Karşısındaki rakip aday Avukat Adil Demir politikadan deneyimli.  Daha önce baro seçimlerini CHP’li olarak değil kurduğu koalisyon politikalarıyla aldı. Avukat Adil Demir baro başkanlığı için tekrar aday olurken CHP’de politika kapılarını tümden kapattı. Denizli Deda Haber Haber Müdürü Can Tatar’a verdiği röportajda açık açık “CHP’de politikaya ara verdim” diyor. Demek ki Avukat Adil Demir uzun yıllardan sonra BARO seçimleri için büyük koalisyonu kurdu.

Adil Demir’den Denizli Barosu Seçimleri Öncesi Çarpıcı Açıklamalar

Avukat Adil Demir

Denizli Baro seçimleri CHP kulislerini hayli karıştırıyor. CHP Büyükşehir seçimlerinin ön çarpışmalarının taktikleri inceden uygulanıyor. Bu seçimlerde Avukat Adil Demir kaybederse CHP ve BARO’dan yara almış olacak. Avukat Müjdat İlhan kaybederse büyükşehir adaylığı da yara almış olacak.

Yani CHP kulislerinde CHP kökenli  BARO başkanlığı için yarışan Avukat Adil Demir ve Avukat Müjdat İlhan’ın alacağı sonuçlar merak konusu.  Avukat olan CHP İl Başkanı Mahir Akbaba’nın tavrı merak konusu. Bu seçimlerde tarafsız mı kalacak? Yoksa açıktan Müjdat İlhan mı diyecek? Evet Mahir Akbaba ne diyecek?

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba

Avukat Mahir Akbaba’nın CHP’nin yeni bir il başkanı olarak işi hayli zor. Bir yanda baro seçimlerinde taktik yarışları, bir yanda Ekim’in 19’unda yerel seçimler için aday adaylarının başvurusunun son günü.

Adnan Keskin

CHP kulislerinde büyükşehir için birkaç isim konuşuluyor. İki yıldır aralıksız çalışan CHP’nin ağır abilerinden Adnan Keskin adaylık için müracaat edecek mi? Müracaat etmez ise Genel Başkan Kılıçdaroğlu’ndan özel bir davet mi bekliyor?

Ankara CHP adaylığı için Mansur Yavaş’a teklif götüren partinin Denizli içinde Adnan Keskin’e teklif götürmesi etik olur değil mi? Ankara’dan haberli mi habersiz mi bilinmiyor ama kulislerde konuşulanlara göre Denizli il yönetimi CHP’nin eski milletvekili Melike Basmacı’ya sıcak bakmamış. Bu gelişmeleri duyan Adnan Keskin

Melike Basmacı

gelişmelere sinirlendiği için adaylığa müracaat etmeyecek mi?

CHP’nin Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinde Ahmet Divarcı ve Sabri Yıldız biz adayız dedi. Çalışmalara başladılar.

Büyükşehir için Denizli milletvekilleri Avukat Kazım Arslan, Avukat Gülizar Biçer Karaca ve Teoman Sancar’ın isimlerini öne süren partililer Arif Balkanay’ı unutmuyorlar.

Denizli Milletvekili Kazım Arslan

Peki CHP Denizli vekili Avukat Kazım Arslan Büyükşehir’e aday olursa vekilliği düşüyor mu, düşmüyor mu? Kulislere Avukat Kazın Arslan vekilin adını ılık ılık sürenler Adnan Keskin biraz yaşlı delikanlı derken neden Arslan’ın nüfus kütüğüne bakmayı unuturlar?

CHP’de aday kim olur derken İyi Parti’de Avukat Beyhan Aslan büyükşehir adayı olacak mı?

MHP İl başkanı ve genel başkan Emin Haluk Ayhan hacı ziyaretinde AK Parti adaylığı için Avukat Osman Zolan’a hayırlı olsun demiş.

Ayrıntılar www.egeyonhaber.com ‘da devam edecek

 

 

Yayınlama: 10.10.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.