Ege Maden İhracatçıları Başkanı Mevlüt Kaya Kimdir?

Ege Maden İhracatçıları Başkanı Mevlüt Kaya Kimdir?
Yayınlama: 16.08.2018
A+
A-

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, 1951 yılında Konya’da dünyaya geldi. Lise eğitimi sonrasında Danimarka’da üniversite öğrenimini yarıda bırakıp iş hayatına atıldı. Danimarka’da 3 yıl çalıştıktan sonra Türkiye’ye geri döndükten sonra ticaret hayatına başlayan Mevlüt Kaya, İZKO Mermer Yönetim Kurulu Başkanı olarak 35 yıldır doğal taş sektöründe faaliyet göstermektedir.

Ege Maden İhracatçıları Birliği Kurucu Yönetim Kurulunda yer alan Mevlüt Kaya, 2014 yılında Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Kaya, bu görevi dışında Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Üyeliği, İZFAŞ Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Sektörler Konseyi Üyesi görevlerini de yürütmektedir.

26 Nisan 2018 tarihinde Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı’na tekrar seçilen Mevlüt Kaya, Danimarka dilini iyi düzeyde ve İngilizce dilini orta düzeyde konuşabilmektedir. Kaya, evli ve bir çocuk babasıdır.

Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) Hakkında

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.