Esnafa ‘Barış Masası’’nı Anlattılar

Esnafa ‘Barış Masası’’nı Anlattılar
Yayınlama: 12.07.2018
A+
A-

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İmar Barışı kapsamında tanınan imkanlardan esnaf sanatkarları yararlandırmak adına bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Tebliği hakkında odaların ve sanayi siteleri kooperatiflerinin başkan ve yöneticilerine yönelik düzenlenen toplantı, Birlik Plaza Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
‘Barış Masası’ projesinin aktarıldığı toplantıda İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, ilk ağızdan katılımcılara ayrıntılı bilgiler sunarak, esnaf yöneticilerinden gelen soruları yanıtladı.

Fırsatlardan yararlanalım

İzmir Esnaf Teşkilatı’nın imarla ilgili sorunlarının bulunduğunu hatırlatan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, amaçlarının esnaf sanatkarları kanunun getirdiği imkanlardan yararlandırmak olduğunu söyledi.

Mutlu, ‘Sanayi sitelerindeki iş yerlerinde, dükkanlarda bu alanda sıkıntı yaşanıyor. Dökümcüler Sitesi’nde, Kısıkköy’de Demirciler Sitesi’nde veya Kemeraltı’nda ruhsat, batar kat, bahçe kullanımı ve benzeri konularda sorunlarımız bulunuyor. Üyelerimizin veya yöneticilerimizin kişisel sorunları da olabilir. Bu nedenle esnaf temsilcileri ile değerli müdürümüzü biraraya getirdik. Esnaf yöneticilerimizden talep olursa sahada da bilgilendirme toplantıları düzenleyebiliriz. Sanayi sitelerinde veya çevre ilçelerde esnaf sanatkarlara yönelik toplantılar tertiplenebilir.’ dedi.
İmar affı konusunda esnaf yöneticilerine sorumluluklar düştüğüne dikkat çeken İESOB Başkanı Mutlu, ‘Bu kanunun getirdiği imkandan yararlanamayan bir üyeniz ileride mağdur olabilir. O nedenle bünyenizdeki esnaf sanatkarları buradan edindiğiniz bilgilerle aydınlatmanız gerekiyor. Tanınan fırsatları iyi kullanmamız lazım. Pek çok kronikleşmiş sorunu giderebilecek olan çalışmaya emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ‘şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.