Gülbeyaz Kanber, Montessori Eğitimini Anlatmaya Devam Ediyor

Gülbeyaz Kanber, Montessori Eğitimini Anlatmaya Devam Ediyor

Denizli Berberler Odası Özel Dünya Çocukları Anaokulu kurucu müdürü Gülbeyaz Kanber’in sunumu ile gerçekleşen Montessori Eğitim Metodu Semineri’ne ev sahipliği yaptı. Kanber, Berberler Odası Başkanı İdris Ağılönü’ne odanın kapılarını her fırsatta kendilerine açtıkları için teşekkür etti.

Özel Dünya Çocukları Anaokulu kurucu müdürü Gülbeyaz Kanber Denizli Berberler Odası’nda düzenlenen seminerde yaşam boyu öğrenmede okul öncesi çocukların daha sağlıklı bedenen ve zihinsel gelişmeleri için faydalı olduğu düşünülen Montessori Eğitim Metodu hakkında bilgi verdi. Seminere öğrenci velileri ve yakınları katıldı.

”BU FELSEFEDE DÜNYA LİDERİ VE BİLİM ADAMI YETİŞTİRİLİYOR”

Seminer öncesinde Denizli Deda Haber’e açıklamalarda bulunan Gülbeyaz Kanber;” Montessori felsefesi Türkiye’ye gelen çok yeni felsefe olduğu içni anne-babaların, öğrenci velilerin ve dışarından insanlara çok iyi anlatmak gerekiyor. Neden böyle bir eğitim felsefesine ihtiyacımız olduğunu ve bilimsel bir metod oldolduğunu, bu felsefede dünya lideri ve bilim adamı yetiştirildiğini anlatmamız gerekiyor. Montessori çocukların hareket özgürlüğünü kısıtlamadan, doğuştan özgür bir birey olduklarını kabul eden bir felsefedir. Dolayısıyla bizler ne kadar iyi anlatırsak, anne-babalar bu felsefeye ne kadar ihtiyaçları olduğunu anlayacaklar. Bu anlamda velilerimiz bizleri çok destekliyorlar. Bu felsefeyi sorguluyorlar. Sorgulamaları bizler için çok önemli çünkü bilinçleniyorlar. İnşallah Türkiye’de daha sık ve iyi bir şekilde Montessori eğitimleri veren kurumların sayıları artar. Biz çocuklarımızı dünya çocukları yapmak istiyoruz”dedi.

MONTESSORİ’NİN GELİŞİMİNİ VE ETKİ ALANINI ANLATTI

Montessori felsefesinin barışı temsil ettiğini dile getiren Kanber,”Montessori felsefesi 1907’de İtalya’da başlamıştır. Felsefenin ismir Maria Montessori’nin soy isminden gelir. Kendisi Avrupa’nın ilk kadın tıp doktoru ve antropologudur, mühendisidir. Çocuk haklarının, kadın haklarının savunucusudur. Kendi metodunu tüm dünyaya yaymıştır. Amerika, İngiltere, Almanya, Hollanda, Asya ülkeleri ve dünyanın birçok yerinde yayılmıştır. Bu metodun Türkiye’de olması çok sevindirici, bizlerde anne-babalarımızı ve ilgi duyanları bilgilendirmek istiyoruz. İnşallah bu çalışmalarımız güzel bir ivme kazanacak.”ifadelerini kullandı.

Özel Dünya Çocukları Anaokulu kurucu müdürü Gülbeyaz Kanber Denizli’de Montessori Eğitim Metodu’nun hareketliliğinin Denizli’de başladığını ama kısa eğitimlerle değil Montessori’nin özünü anlayarak çalışmaların yapılması gerektiğini anlattı.

ÖĞRETMEN ODAKLI EĞİTİMDEN, ÇOCUK ODAKLI EĞİTİME

Pamukkale Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksel Okulu Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Özlem Körükçü Montessori eğitim medetodu hakkında açıklamalarda bulundu. Körükçü,” Montessori felsefesi çocuğu sınıfta öğretmen odaklı eğitimden çekip, çocuk odaklı eğitime alan bir felsefedir. Çocuğun sorumlulukları çerçevesinde çocuğa tüm özgürlükleri verir. Montessori’nin dediği gibi,”Bana benim yapabilmem için yardım et” felsefesinden yola çıkar”dedi.

Denizli Berberler Odası’nda slayt eşliğinde gerçekleştirilen semirde katılımcılar Montessori Eğitim Metodu anlatıldı.

Yayınlama: 08.11.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.