Halsizlikten Balkona Düşen Sarı Asma Kuşuna Sahip Çıktılar

Halsizlikten Balkona Düşen Sarı Asma Kuşuna Sahip Çıktılar
Yayınlama: 14.07.2018
A+
A-

Uşak merkez Kaşbelen Köyünde yaşayan 48 yaşındaki Fatma Kacar, evinini balkonuna düşen Sarı Asma türü kuşa sahip çıktı.

Balkona düşen kuşun sesini duyan Fatma Kacar, yanına yaklaşıp eline aldığında kuşun halsiz ve susuz kaldığını düşündü. Kuşa su ve dut vererek onu hayatta tutmak için elinden geleni yapan Kacar, olayı komşusu ve akrabası olan Mustafa Keleş ile paylaştı.

Kuşu alan Mustafa Keleş, hemen Uşak Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Veteriner Nebahat Avcu’yu aradı. Veteriner Nebahat Avcu’nun muayenehanesine götürülen kuşun tüm bakımı yapıldı.

Kuşa sahip çıkan Mustafa Keleş, “Dün itibariyle komşumuzun bulmuş olduğu bu göçmen kuşu sabaha kadar evde misafir ettik. Sağ olsun Nebehat Hanımla iletişime geçtiğimizde kendisinin ilgilenebileceğini söyledi. Bugün itibariyle de kendisine götürüyoruz. Gerekli tedavisini gerçekleştirip inşallah iyileştiğinde doğaya salacaktır diye umuyorum. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kuşu muayene eden Veteriner Nebahat Avcu ise, “Kanatlarında ve bacaklarında herhangi bir kırığımız yok, biraz güçsüz düşmüş, ishalimiz var, tedavisi yapılacak. Tedavisinin bitiminde yeniden doğaya kavuşacak” dedi.

Uşak’ta kuş denildiğinde ilk akla gelen isimlerden olan kuş fotoğrafçısı ve Veteriner Ali Yalçın Semerci’de, kuşun türünü belirlenmesinde yardımcı oldu. Semerci, Sarı Asma kuşlarının yaz göçmeni bur kuş olduğunu ve avcıların tehdidi altında bulunduğunu belirtti.

İHA – Uşak

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.