İZMİR, EGE EKONOMİK FORUM 2018’E HAZIRLANIYOR

İZMİR, EGE EKONOMİK FORUM 2018’E HAZIRLANIYOR
Yayınlama: 14.11.2018
A+
A-

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı’nın (EGEV) bölge ortaklığıyla NTV & Özgencil Grup işbirliği ile 22-23 Kasım 2018 tarihlerinde Ege Ekonomik Forum’un ikincisi düzenlenecek.

“Küresel Gelişmeler Işığında Bölgesel Vizyon”  başlığı ile gerçekleştirilecek olan 2. Ege Ekonomik Forum’un Mövenpic Otel’de düzenlenen  tanıtım toplantısının açılış konuşmasını EGEV Başkanı Ali Susam yaparken, İzmir Vali Yardımcısı Cemil Özgür Öney, İZTO Yönet Kurulu Bakan Yardımcısı Eyüp Cemal Elmasoğlu, İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Barış Kocagöz, EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı H. İbrahim Gökçüoğlu, EİB Koordinatör Başkan Yardımcısı Birol Çelep, ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri , İZKA  Genel Sekreteri Dr.Mehmet Yavuz, BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, NTV Ekonomi Müdürü Gökay Otyam ve Özgencil Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Özgencil açıklamalarda bulundu.

Ege Ekonomik Formu’nun açılış konuşması TBMM Başkanı Binali Yıldırım gerçekleştireceği Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun da yer alacağı organizasyona Türkiye’den ve yurtdışından önemli isimler de konuşmacı olarak katılacak.

SUSAM: “BÖLGESEL YARIŞ DEĞİL DAYANIŞMA İÇİNDE OLUNMALI “

EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam konusmasında Ege ekonomik formunun birincisini düzenlediklerinde , Ege’nin Türkiye’nin ekonomik potansiyelini en üst düzeye taşıyacak bölge olduğuna, bölgesel kalkınma için kurulmuş vakıf olarak bölgenin birbiriyle yarışmasını değil dayanışma içersinde artılarını ön plana çıkartıp, yerelde kalkınma için ortak vizyon oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.

Doğunun en batısı batının en doğusu olarak Ege’nin yıllardır limanlar, serbest bölgeler, ticaret ve lojistik kenti olarak önemli olduğuna dikkat çeken Mehmet Ali Susam, İzmir İktisat Kongresi’nin toplandığı bir kentte ülkenin ekonomik vizyonunu yeni bir aşamaya taşımak için Ege Ekonomik Forumu’nu düzenleyeceklerini ifade ederek şunları söyledi : “Bu forumda Dünyanın geldiği nokta itibariyle Ticaret savaşları’ndan, Türkiye’nin bölgede yeniden konumlandırılmasına, Avrupa Birliği, Kafkaslar,  Ortadoğu ve Uzakdoğu ile Akdeniz çanağında önemini bir kez daha ortaya çıkarmaktan görüş ve düşüncelerini bizimle etkin bir biçimde paylaşacak katılımcılarla bunları tartışacağız.”  dedi.

FORUMDA NELER VAR ?

22-23 Kasım 2018 tarihlerinde Swissotel’de gerçekleşecek Ege Ekonomik Forum’un açılış konuşmasını TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın gerçekleştirmesi beklenirken Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da katılacak. Türkiye’den ve yurtdışından önemli isimler de konuşmacı olarak katılacağı organizasyonda EGEV’in bölge ortaklığı, TOBB ve İzmir Kalkınma Ajansı destekleri, İzmir Turizm Tanıtma Vakfı, Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası, ESBAŞ, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ekonomi Üniversitesi iş birliğiyle tüm Ege Bölgesi’ni kapsayacak olan Ege Ekonomik Forum’un bu sene “Küresel Gelişmeler Işığında” Bölgesel Vizyon sağlaması amaçlanıyor. Değişen Küresel Ekonomik Sistemde Nasıl Doğru Konumlanabiliriz? isimli oturumla başlayacak olan Ege Ekonomik Forum’da, Yeni Denge Arayışında Ege’nin Rolü, Yarının Üretim Modeli: Endüstri 4.0, Yarının Dünyasında Ege Kentleri ve Yaşam Alanları, Tarım ve Gıdada Yeni Politika Arayışları, Tarım 4.0, Tarımın Geleceğinden Toplumların Geleceğine, Sürdürülebilir Hayvancılık ve Ege Bölgesi için Fırsatlar, Ege’nin Başarılı Kadınları ve son olarak Ege Bölgesi Spor Ekonomisi konularıyla vizyon yaratma hedefleniyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.