İzmir’de İtfaiye Haftası Törenlerle Başladı

İzmir’de İtfaiye Haftası Törenlerle Başladı
Yayınlama: 24.09.2018
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 24 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanacak İtfaiye Haftası nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlenecek. Bu kapsamda ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda  tören düzenlendi. Törene İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Özgür Ozan Yılmaz, itfaiye personeli ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri katıldı.

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Özgür Ozan Yılmaz;  Önemli görevler içeren  itfaiyeciliğin artık polislik, öğretmenlik gibi bir meslek sınıfı haline getirilmesi gerektiğini ve yasal düzenlemelerin bir an önce yapılmasını dilediğini belirtti.

İftaiye Haftası etkinlikleri  kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.  Burada bir konuşma yapan  İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Özgür Ozan Yılmaz; Bugünkü anlamda belediyelerdeki itfaiye teşkilatının 25 Eylül 1923 tarihinde oluşturulduğunu ve bu tarihi esas alarak Eylül ayının son haftasının “İtfaiye Haftası “ olarak kutlandığını ve bu yıl 95. yıldönümünü kutladıklarını belirtti.

İtfaiye Daire Başkanı Yılmaz ; İzmir Büyükşehir Belediyesi  İtfaiyesi  12.000 kilometrekarelik alanda yayılan ve 30 ilçe 4.280.000 nüfusa sahip  şehirde toplam 50 grup tesisi, 1285 personel, 292 üstün teknolojik donanıma sahip araç ile yangınlara müdahale dışında trafik kazası, deprem, su baskını, karada ve denizde can kurtarma gibi zamanı ve yeri belirsiz  kaza doğal afetlere müdahale ettiklerini ifade ederek; “Teorik ve pratik eğitim düzeyi yüksek arkadaşlarımızla amacına en uygun şekilde donatılmış araçlarımız ve ekipmanlarımız ile birlikte görev ve sorumluluk bilinci içinde güçlü bir motivasyon ile ilimde her gün 24 saat aralıksız itfaiye hizmeti verilmesini sağlamaktır.” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.