Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karahayıt Termalde 1 Numara Oldu Mu?

Bu haberin fotoğrafı yok

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in Pamukkale ve Karahayıt turizminin son durumu hakkında Gazeteci Ahmet Deda’ya açıklamalarda bulundu.

Pamukkale-Karahayıt turizmi hakkında ciddi çalışmalarda bulunan Pamukkale Belediyesi’nin çalışmalarında gelinen son noktayı Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin aktardı.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin Pamukkale-Karahayıt’ın henüz Türkiye’nin termal başkentinin olmadığını ancak çalışmaların son hız devam ettiğini belirten Gürlesin,”Belediye olarak turizmi çok önemsiyoruz. Pamukkale UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan ve turist sayısının 2 milyonun üzerine çıkmasını bekliyoruz. Aynı zamanda Pamukkale kadar değerli Karahayıt var. Yaşlanan bir dünya var termal sağlık için de Karahahıt’ın çok önemli olduğunu düşünüyorum.”dedi.

‘DAHA YAŞANABİLİR KARAHAYIT’

Turizmdeki katma değeri yüksek pastadan bahseden Başkan Gürlesin,”Bugün dünyada turizm anlamında 475 milyar dolarlık bir pasta var. Ama Türkiye bugüne kadar bu sektörde maalesef eksik kaldı. Biz de Karahayıt’nı en iyi noktaya gelmesi için 1 metre olmayan bisiklet yolunu şuanda 15 km yol yaptık. Yürüyüş yolları, Karahayıt Kent Ormanı’nın belli bir kısmını yaptık. Görsellik anlamında ciddi yatırımlarımız oldu. Daha yaşanabilir bir Karahayıt’a doğru gitmekteyiz. 1-2 yılda Karahayıt’ın 1 numara olma imkanı yok. Burasının 1 numara olması için yıllara ihtiyaç var.” ifadelerini kullandı.

‘PAMUKKALE BELEDİYESİ BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ’

Karahayıt’ın 1 numara olması için girişimlerini anlatan Başkan Gürlesin,”Biz Karahayıt’ın 1 numara olması için Türkiye’de ilk defa Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği’ne üye olduk. Türkiye’de 50 yıllık, 100 yıllık belediyeler var ama Pamukkale Belediyesi bir ilki gerçekleştirdi. Bu köklü belediyeler bizlerden önce bu işe müracaat edebilirdi. Bu biraz da dert meselesi. Eğer siz termal sağlık turizminin bu ülkeye katkı vereceğine, insanların sağlına kavuşabilmesine aracı olabileceğine inanıyorsanız girişimde bulunursunuz. Biz bu girişimde bulunduk. Bundan sonraki süreci olumlu etkileyeceğini düşünüyoruz. Bugün belediye olarak orada bir çok sosyal tesisler açıyoruz, projemiz hazır yeni dönemde de bunu hayata geçirmek istiyoruz.