Mahallem ve Muhtarım: Alsancak Mahallesi Muhtarı Hicran Akuzun

Mahallem ve Muhtarım: Alsancak Mahallesi Muhtarı Hicran Akuzun
Yayınlama: 29.09.2018
A+
A-

Akuzun :” Elimden Geleni Yapmaya Çalışıyorum “

Egeyön Haber mahallelerimizi dolaşmaya , muhtarlarımızı dinlemeye devam ediyor.  “Mahallem ve Muhtar’ım” programının konuğu İzmir Konak İlçesi Alsancak Mahallesi Muhtarı Hicran Akuzun oldu.

Alsancak Mahallesi Muhtarı Hicran Akuzun;  muhtarlıkta üçüncü dönemi olduğunu ifade ederken, vatandaşların sorunlarını yerinde tespit etmeye çalıştıklarını, vatandaşlar ve kurumlar arasında köprü görevi gördüklerini anlattı.

“HER ZAMAN VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIM “

Muhtarlık olarak ilk yaptığı hizmetlerin mahallenin  bir sıkıntısı varsa belediye diğer kurumlara bildirmek olduğunu anlatan Konak ilçesi Alsancak Mahallesi Muhtarı Hicran Akuzun ; “Belediye ile çözemediğimiz sorunlar varsa Kaymakamlığa, Valiliğe iletiyoruz. Bugüne kadar yaptığımız hizmetlerde geri dönüş oldu. Benim Belediye Başkanı, Kaymakam, Valimle bir sorunum yok. Her zaman için yanımdalardı. Mahallemde vatandaşın bir sorunu varsa bana aktardığına elimden geleni yapmaya  çalışıyorum. Mahallemizde yardımsever kişiler var. Onları bilgilendirdiğimde yardımcı oluyorlar. İhtiyacı olağan kişilere, öğrencilerimize yardımcı oluyorlar. Her hangi bir sorunlarında yanlarındayım.” dedi.

Alsancak Mahallesi’nde  oy kullanan nüfusunun beş bin olduğunu söyleyen Hicran Akuzun , “Bu vatandaşlarımız içinde yaşlılarımız var gençlerimiz var. On binin üzerinde nüfusumuz, 46 sokağımız var.  Kıbrıs Şehitleri’n in ortasında durduğunuzda birinci ve ikinci Kordon, Talatapaşa Bulavarının tekli sokakları , Cumhuriyet Bulvar’nın bir kesimi mahallenin sınırlarını oluşturuyor” şeklinde dedi.

” İKi YAŞINDAN’ DAN BERİ ALSANCAKLIM “

Alsancak ve Kıbrıs Şehitleri caddesinin hareketli bir bölge olduğunu belirten Alsancak Mahallesi Muhtarı Akuzun, “Mesela gündüz bin kişi iken akşam 4 bin 5 bin kişi oluyoruz. İki yaşından beri buradayım . Bu sokakların bir kesiminde oturmuşluğum vardır. Çok eski bir Alsancaklıyım. Eski halini biliyorum. Burada bir sorun olduğunda İZSU , Tedaş, Konak Belediyesi  Muhtarlar Masası ile birlikte çok iyi şekilde çalışıyoruz. Konak Belediye  Başkanı Sema Pekdaş Hanım’a ayrıca teşekkür ederim. Çünkü cenazemiz olduğu zaman ikram aracını gönderiyor, yanımızda oluyor.”

 “HAK EDEN GELSİN “

Son olarak yaklaşmakta olan yerel seçimler ile ilgili düşüncelerine ve aday olup olamayacağına değinen Muhtar Akuzun; “2014 seçiminde karşımda hiç kimse yoktu. İlk seçildiğim dönemde 2004 seçiminde 10 aday vardı. On kişinin içerisinden tek olarak çıktım. 2009 yılında 3 aday yarıştık, yine tek olarak çıktım. 2014’te karşımda hiç kimse yoktu. 2019’da ne olur bilemiyorum. Ama hepimiz için hayırlısı olsun, hak eden gelsin. 2019 seçimlerinde aday olmayı düşünüyorum. Ama dediğim gibi hak eden gelsin.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.