Mahallem ve Muhtarım: Kültür Mahallesi Muhtarı Nilgün Güney

Mahallem ve Muhtarım: Kültür Mahallesi Muhtarı Nilgün Güney
Yayınlama: 25.09.2018
A+
A-

Güney :”Muhtar 08:00 – 17:00 Ofiste Oturmamalı”

Egeyönhaber sizler için Ege Bölgesi’ni adım adım dolaşmaya, sizleri dinlemeye ve sorunlarınızı gündeme getirmeye devam ediyor. Bu köşemizde muhtarlarımızı dinliyoruz.

Egeyön’ün hazırladığı “Mahallem ve Muhtar’ım” programının ilk konuğu İzmir Konak İlçesi Kültür Mahallesi Muhtarı Nilgün Güney oldu.

Kültür Mahallesi Muhtarı Nilgün Güney , muhtar adayı olmaya nasıl karar verdiğini, seçim kampanyası sürecinde yaşadıklarını ve mahallesini Egeyön Haber ‘e anlattı.

“Büyük Oy Farkıyla Seçildim”

Aslında iki evlat sahibi ve yeni emekli olan biri olarak muhtarlık seçimlerine çok hazır olmadığını ve böyle bir şey beklemediğini ifade eden Kültür Mahallesi Muhtarı Nilgün Güney; “mahallemdeki sivil toplum kuruluşlarının talebi ile seçimlere 19 gün kala aday olmaya karar verdim. Teklif ilk geldiğinde karşı çıktım, hayır dedim. Ama sonra mahallem adına faydalı şeyler  yapabilirim diye düşündüm. İlk önce oğullarıma da sordum Anne sen daha yeni emekli oldun dediler. Sonrasında 30 mart 2014  secimlerinde çok büyük oy farkıyla muhtarlığa seçildim.” dedi.

Mahallesi hakkında bilgi veren  Güney şunları söyledi : “Kültür Mahallemiz 9400 10000 civarında değişen bir nüfusa sahip.  22 sokağımız var 7 bulvarımız, 3 tane caddemiz ve  bir meydanımız var. Aslında geniş bir alana hitap ediyoruz. Yaş ortalamamız yüksek mahallemizde.  Gençlerimiz üniversite ve çalışma hayatına atıldıkları için genelde şehir dışı tercih ediyorlar. Sizlerde biliyorsunuz İzmir’de çalışma açısından çok bir alan yok. Eğitim düzeyi, gelir düzeyi ve kültür seviyesi yüksek bir mahalle. Bu açıdan şanslıyım, anlaşılabilir bir toplulukla çalışıyorum.”

Muhtarların görevlerinin eskiden daha fazla olduğunu, verilen çok fazla evrak olduğunu ifade eden Güney , zaman içinde teknolojininde gelişmesiyle bazı işlemlerin nüfus müdürlükleri aracığıyla ya da online olarak internet üzerinden yapılabildiğini ve şimdilerde ek olarak PTT’nin gönüllü tebligatçıları olduğunu ifade etti.

Vatandaşlara hizmet götürebilmek için birçok kurumla ortak çalıştıklarını söylen Kültür Mahallesi Muhtarı Nilgün Güney, “Bizler biliyorsunuz yerel kurumlar ile mahalle arasında bir aracıyız. Belediye başkanlıkları,  Emniyet Müdürlüğü, Trafik Şube Müdürülüğü, Nüfus Müdürlükleri,  Milli Eğitim ile çalışıyoruz.  Aklınıza gelen tüm yerel idareler ile çalışıyoruz. Sağ olsunlar  hepsi de yardımcı oluyor.” dedi.

“Muhtar 4 Saat Ofiste 4 Saat Dışarıda Çalışmalı”

İşlevsellik ve mahallesine hizmet etme açısından muhtarlığın eskiden daha cazip olduğunu ancak 2014’ten sonra özlük haklarının çeşitli alanlarda  artırıldığını beliren Nilgün Güney ,vatandaşların sorunları ve  hizmet yöntemleri hakkında ise ;” Hep Muhtarlıkta oturmuyoruz.  İlk baştan itibaren öncülük ettiğim,  Muhtarın 4 saat ofisinde çalışması 4 saatte dışarı çalışmasıdır. Bu nedir ? , Mahallesine hizmet etme ve şikayetleri yerine  görme açısından çok faydalı. Muhtar 8:00 – 17:00 saatlerinde ofiste oturursa etrafından bihaber olur, işlerini takip edemez. Kaymakamlığ bu çalışmasını çok yerinde buluyorum.” şeklinde konuştu.

“İki Dönem Yeter”

Son olarak konuşmasında en fazla bir dönem daha muhtarlık yapmayı düşündüğünü ifade eden Güney, her kurumda her ne olursa olsun ilk dönemde çok fazla bir şey yapılamadığını. İlk dönemde  projeleri anlatma, kurumlarla diyalog kurmanın ağırlık kazandığını. İkinci dönemde projeleri gerçekleştirip , o koltuğa veda edilmesi gerektiğini ve iki dönemin yeterli olduğunu, bir diğer arkadaşın  önünü açmak gerektiğini ifade etti.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.