Mehmet Uz’dan MHP’nin Başkan Adaylarına Deve Sözü

Mehmet Uz’dan MHP’nin Başkan Adaylarına Deve Sözü

Deve güreşleri yörük kültürünün önemli simgelerinden birisi. Yeni sezon güreşlerinin başlamasına yakın her sene olduğu gibi bu sene de Mehmet Uz Havut hayrını gerçekleştirdi. Yoğun katılımla gerçekleşen havut hayrında MHP’li siyasetçiler Mehmet Uz’u yalnız bırakmadı. Etkinlikte dikkat çeken olay ise Mehmet Uz’un belediye başkan adaylarına yörük kültürünü yaşatmak adına “deve alma sözü” oldu.

Etkinlik esnasında Denizli Deda Haber’e röportaj veren Mehmet Uz ve MHP’li siyasetçiler gazeteci Ahmet Deda ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. “Yörüklerde devesiz belediye başkanı olmaz” diyen önceki dönem Sarayköy Belediye Başkanı ve MHP aday adayı Ahmet Çelikak’ın sözü üzerine Mehmet Uz, Denizli’de MHP’li adayların seçilmesi halinde yörük kültürü adına deve hediye edeceğini söyledi. Espirili bir dille geçen sohbeti ise MHP Merkezefendi İlçe Başkanı ve Merkezefendi Belediye Başkan Aday Adayı Yurdahan Özhan’ın verdiği cevap ise keyifli anların yaşanmasına sebep oldu.

Sarayköy’de gerçeklesen “Havut Hayrı” haberini okumak için burayı tıklayın

Deve Güreşlerinin Denizli’de yaşatılmasına büyük katkı koyan iş adamı Mehmet Uz, 24 Haziran seçimlerinde MHP hareket partisinden milletvekili adayı olmuştu. Ancak seçimlerde Denizli’de başarılı olamayan MHP’de Mehmet Uz’un ismi sık sık belediye başkanlığı adaylığı için geçmeye başladı. Gazeteci Ahmet Deda havut hayrında deve güreşlerinin heyecanının yanı sıra 31 Mart Yerel Seçimlerinin nabzını da tuttu.

UZ;”BİZİM GÜNDEMİMİZ DEVE GÜREŞLERİ VE DENİZLİSPOR”

Mehmet Uz’un deve güreşi sevdasının 30 Mart’a kadar süreceğini dile getiren Ahmet Deda, 30 Mart’ın ardından Uz’un siyasi arenada güreşeceği yorumunda bulundu. Bu önemli günde partilisi Mehmet Uz’u yalnız bırakmayan MHP Merkezefendi İlçe Başkanı ve MHP Merkezefendi Belediye Başkan aday adayı Yurdahan Özhan,” Bugün Mehmet Uz arkadaşımın davetine icabet ettik. Çok güzel bir ortamdayız.”dedi. Ahmet Deda’nın siyaset ile ilgili ısrarlı sorularına rağmen açıklamadan kaçınan Mehmet Uz,”Bizim şuandaki gündemimiz haftaya başlayacak olan deve güreşleri ve şampiyonluk yolunda olan Denizlispor”ifadelerini kullandı.

MEHMET UZ’DAN ADAY ADAYLARINA DEVE SÖZÜ

Hayırda bulunan Sarayköy’ün efsane başkanlarından ve yeni dönemde de MHP’nin Sarayköy Belediye Başkan aday adayı Ahmet Çelikak, Ahmet Deda’nın sorularını yanıtladı. Çelikak,”Belediye başkanı iken benimde devem vardı. Zaten bu bölgede devesi olmayan belediye başkanının tanınmaz bilinmez. Bende yeniden belediye başkanı adayıyım. İnşallah Sarayköy’ü yeniden alacağım.”dedi. Belediye Başkanı olması için devesi olması gerektiğini belirten Çelikak, Mehmet Uz’dan bir deve sözü aldı. MHP’nin Sarayköy’deki bir diğer aday adayı İrfan Serban’da deve güreşleri ruhuna katılarak hayırda bir deve almak için girişimlerde bulundu. Mehmet Uz aday adaylarının belediye başkanı seçilmesi halinde deve hediye edeceğini söyledi.

ÖZHAN DEVE DEĞİL KOYUN SÜRÜSÜ İSTEDİ

Mehmet Uz’un MHP’nin Sarayköy Belediye Başkanı aday adaylarına verdiği sözü Merkezefendi Belediye Başkan aday adayı Yurdahan Özhan içinde yinelemesi üzerine Özhan’dan beklenmedik bir çıkış geldi. Kendisinin Çallı olduğunu belirten Özhan,” Bizim oralarda koyun önemlidir. Eğer belediye başkanlığını kazanırsam deve değil koyun sürüsü isterim”dedi.

 

Yayınlama: 12.11.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.