SAYIŞTAY RAPORU BERGAMA BELEDİYESİ’NİN YÜZ AKI OLDU

SAYIŞTAY RAPORU BERGAMA BELEDİYESİ’NİN YÜZ AKI OLDU
Yayınlama: 08.11.2018
A+
A-

Bergama Belediyesi’nin 2017 takvim yılı hesaplarına ilişkin Sayıştay raporu, Kasım ayı meclis toplantısında meclis üyelerinin bilgisine sunuldu. Sayıştay tarafından düzenlen rapora göre Bergama Belediyesi 2017 yılı denetiminden alnının akıyla çıktı.

Bergama Belediyesi’nin 2017 takvim yılı hesaplarının Sayıştay tarafından incelenmesi neticesinde düzenlenen raporda, yersiz ve usulsüz herhangi bir ödemenin yapılmadığı belirtildi. Buna göre düzenlenen raporun denetim görüşünde “2017 yılı mali rapor ve tablolarının tüm yönleriyle doğru ve güvenilir bilgi içerdiği kanaatine varılmıştır” denildi. Böylece bu rapor Bergama Belediyesi’nin yüz akı oldu. Ayrıca meclis üyelerinin bilgisine sunulan raporda herhangi bir olumsuzluğun olmadığı meclis üyelerince de kabul edildi.

9,5 YILIN HESABINI TABLOLAR İLE VERMİŞTİ

Öte yandan Bergama Belediye Başkanlığı için yeniden aday olmayacağını; “Bununla ilgili kararımı bir yıl önce vermiştim. Memlekete hizmet etmek için illa ki belediye başkanı olmamıza gerek yok. Bu parti kendi dinamikleri içerisinden 2019’da ki yerel seçimleri kazanacak yeni bir adayı çıkaracak güçtedir” sözleriyle açıklayan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise 9,5 yılın hesabını Cumhuriyet Meydanı’na koydurduğu tabelalar ile vermişti.

Sayıştay’ın, belediyenin hazırladığı mali rapor ve tablolarının doğru ve güvenilir bilgi içerdiğine dair ifadelere yer vermesini yorumlayan Başkan Gönenç; “Mali tablolar belediyemizin ekonomik olarak hangi noktadan nereye geldiğini açıkça anlatıyor. Uyguladığımız mali politika ile disiplini ve tasarrufu ön plana çıkardık. Böylelikle mali açıdan birçok belediyenin sorun ve sıkıntı yaşadığı dönemde iyi bir yönetim sergiledik. Mali disiplinin sağlanması birçok projeyi öz kaynaklarımızla yapabilmemizin önünü açtı” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Gönenç ayrıca; “Bu tablonun oluşmasına katkı sunan tüm çalışma arkadaşlarımıza, meclis üyelerimize ve başta mali hizmetler müdürlüğü olmak üzere tüm birim amirlerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.