Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

10 BİN KİŞİ TARHANA ÇORBASI İÇTİ

Bu haberin fotoğrafı yok

Denizli’nin Acıpayam İlçesine bağlı Dodurga Mahallesi’nde 2. Kez ‘Dodurga Tarhana Festivali’ düzenlendi. Dev kazanlarda hazırlanan 10 bin kişilik tarhana çorbası konuklara ikram edildi.

Denizli’nin Acıpayam İlçesine bağlı Dodurga Mahallesi’nde yaklaşık 400 yıldan bu yana yapılan çerezlik top tarhana ve toz tarhananın tanıtımı için Dodurga Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DOYDER) tarafından bu yıl 2. Kez ‘Dodurga Tarhana Festivali’ düzenlendi.

Tarhana festivaline Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve davetliler katıldı. Festivalde dev kazanlarda odun ateşinde pişirilen 10 bin kişilik tarhana çorbası konuklara ikram edildi. DOYDER Başkanı Yüksel Şan, mahallenin ılıman iklimi ve Eşeler Yaylasından gelen doğal suyuyla yapılan tarhananın diğerlerinden çok farklı olduğunu anlatan Dernek Başkanı Yüksel Şan, “Bu tarhanalar annelerimiz, bacılarımız tarafından yıllardır mahallemizde elde yapılır. Mahallemizin havasından suyundan bizim tarhanamızın lezzeti diğerlerinden çok farklıdır. Çünkü bu tarhanalar yapılırken içine biz sevgimizi de koyarız. Bu tarhananın tanıtılması daha çok kişiye tattırılması için bu yıl ikinci kez festival düzenledik. Festivalimizde dev kazanlarda odun ateşinde pişirilen 10 bin kişilik tarhana çorbasını konuklarımıza ikram ettik” dedi. Festival kapsamında mehter takımı konser verdi. Yerel sanatçılar sahne alıp birbirinden farklı Ege Türkülerini seslendirdi.