Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2023 Bekçi alımı ne zaman yapılacak?

Hayalini bu meslek dalı

Hayalini bu meslek dalı üzerinde yoğunlaştıranların gündeminde 2023 bekçi alımı ne zaman yapılacak sorusu yer alıyor. EGM bekçi alımı için henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak, bu alanda ilerlemek isteyenler İŞKUR bekçi alımı şartları neler sorusunun yanıtını aramaya başladı. Bekçi alımı başvuruları nasıl yapılır? Bekçi alımı hangi illerde olacak? Bekçi alımı 2023 şartları neler? Bekçi maaşları 2023 yılında ne olacak? Tüm bu soruların yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz.

2023 Bekçi alımı ne zaman yapılacak?

2023 bekçi alımı ne zaman yapılacak sorusuna henüz net bir cevap verilebilmiş değil. 2023 yılı bekçi alımı başvuruları için bekleyiş sürerken, bekçi alımı başvuru formu dağıtılmasını bekleyen binlerce aday gözlerini Polis Akademisi Başkanlığı’na çevirdi.

Ancak, Polis Akademisi Başkanlığı’ndan bekçi alımı başvuru sürecinin ne zaman başlayacağına dair henüz bir açıklama yapılmadı. Geçtiğimiz yıl Nisan ayında başlayan bekçi alımı başvuru sürecinin ardından alımlar hala devam ediyor.

Buna göre bekçi alımı 2023 başvuru formu sürecinin mart ya da nisan aylarında başlaması öngörülüyor. Ancak, netlik 2023 bekçi alımı ne zaman yapılacak sorusuna Polis Akademisi Başkanlığı’nın cevap vermesiyle kesinleşecek.

İŞKUR Bekçi alımı şartları neler?

İŞKUR Bekçi alımı şartları yayınlanacak kılavuz ile belli olmaktadır. Daha önce uygulanan bekçilik başvuru şatları şöyle uygulanmıştı.

1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

2- En az lise ve dengi okul mezunu olmak,

3- En az 167 cm boyunda olmak,

4- Beden kitle endeksi 18 ile 27 arasında olmak. Bu rakamlar da dahil,

5- Başvuru yapılan il sınırları içinde son bir yıl daha fazla süredir ikamet ediyor olmak,

6- Askerlik görevini bitirmiş olmak,

7- Başvuru başladığı tarihten itibaren 18 yaşını doldurmuş olmak,

8- Ağır hapis ya da altı aydan fazla hapis cezası almamak, zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü olmamak,

9- Kamu haklarından mahrum olmamak,

10- Memuriyete engel bir durumu olmamak,

11- Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya engel durumu olmamak,

12- Emniyet teşkilatı sağlık şartları yönetmeliğinde yer alan kriterlere uymak.