Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2023 Emekli Maaşları ve Memur maaşları ne zaman açıklanacak?

Asgari ücrette yapılan yüzde

Asgari ücrette yapılan yüzde 54.4’lük zam sonrası tüm gözler memur ve emekliler için yapılacak zam oranına çevrildi. Memurlar ne kadar zam alacak sorusu gündemdeki yerini korurken, emekli maaşı asgari ücrete eşitlenecek 2023 görüşü de gündeme hakim olmaya başladı. Memur ve memur emeklileri 2023 memur zammı toplu sözleşme kriterlerine göre 6 ayda bir zam alıyor. 6 aylık enflasyon oranı toplu sözleşme zammını geçerse aradaki fark kadar da enflasyon zammına hak kazanıyorlar. Netleşecek rakamın üzerine de refah payı verilmesi bekleniyor. Peki, 2023 SSK – Bağkur emekli maaşları ve memur maaşları ne zaman açıklanacak? 2023 memur zammı ne kadar olacak? Emekli maaşı 2023 hesaplama yöntemi nasıl olacak? tüm bu soruların yanıtları haberimizde. 

2023 SSK – Bağkur Emekli Maaşları Ve Memur Maaşları Ne Zaman Açıklanacak?

2022 yılının son günleri yaşanırken, tüm gözler çalışanların ücretlerinde yapılacak artışlara çevrildi. Tüm çalışanların ve emekliler dikkati 2023 SSK – Bağkur emekli maaşları ve memur maaşları ne zaman açıklanacak? sorusuna çevrildi. Memurlar, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için enflasyon rakamı zam oranında kritik önem taşıyor.  3 Ocak’ta açıklanacak enflasyon rakamları sonrası memur ve emeklilerin zam oranı netleşecek. 

Emekli Maaşı 2023 Hesaplama Yöntemi Nedir?

2023 memur zammı toplu sözleşme kriterlerine göre 6 ayda bir zam yapılıyor. 6 aylık enflasyon oranı toplu sözleşme zammını geçerse aradaki fark kadar da enflasyon zammına hak kazanılıyor. Yılın ikinci yarısı için beş aylık enflasyon rakamları baz alındığında memurun 2023 Ocak ayı için toplam zam oranı yüzde 15,04 düzeyinde bulunuyor. 

2023 Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak, Ne Zaman Belirlenecek?

2023 emekli maaşı ne kadar olacak ve emekli maaş zammı ne zaman belirlenecek sorusunun yanıtı yeni yılın ilk günlerinde verilecek. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon verilerini her ayın 3’ünde açıklıyor. Aralık ayı enflasyon rakamlarının da 3 Ocak 2023 Salı günü açıklanması bekleniyor. Aralık ayı enflasyon rakamları sonrası SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı için yapılacak zam oranı 2023 yılının ilk 6 ayı için belirlenmiş olacak. 

Yıl sonu beklentisine göre 6 aylık enflasyon yüzde 17.17 olacak. Bu oran, SSK ve Bağ-Kur emekli zammı oranlarının belirlenmesinde de etkili olacak. Ancak, emekli maaşı asgari ücrete eşitlenecek 2023 için en büyük beklentilerden biri. Açıklanacak enflasyon oranlarına eklenecek oranlar ile bu rakama ulaşılabileceği yüksek sesle konuşulmaya devam ediliyor.