Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

50 YIL SONRA BİR ARAYA GELİYORLAR

Bu haberin fotoğrafı yok

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mezunları Derneği, Muğla İşletmecilik Yüksek Okulu (MİYO) kuruluşunun 50. yılı nedeniyle, “Büyük Mezunlar Buluşması” ile 3-5 Ekim 2024 Tarihleri arasında Muğla’da bir araya geliyorlar.

1974 yılında Ankara İktisadi Ticari Bilimler Akademisi’ne (AİTİA) bağlı olarak kurulan ilk yüksek okul ünvanına sahip olan Muğla İşletmecilik Yüksek Okulu’nun mezunları, yarım asır sonra MSKÜ Mezunları Derneği tarafından organize edilen ‘50.Yıl Büyük Mezunlar Buluşması’nda bir araya gelecek.

50 YIL SONRA BİR ARAYA GELİYORLAR

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mezunları Derneği Başkanı Ertuğrul Gönenç yaptığı açıklamada, 3-5 Ekim tarihlerinde Muğla’da gerçekleşecek olan mezun buluşmasına tüm mezunları ve Muğla halkını beklediklerini belirtirken, şu ifadelere yer verdi: “Muğla’nın eğitim, kültür ve sosyoekonomik yaşamında önemli bir yeri olduğuna inandığımız Muğla İşletmecilik Yüksek Okulu(MİYO), 1974 yılında Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi’ne (AİTİA) bağlı olarak kurulan ilk yüksek okuldur. MİYO, 21 Ocak 1975 tarihinde Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisine bağlı olarak Muğla İşletmecilik Yüksekokulu adı ile eğitim ve öğretime başlamıştır. 1982 yılından itibaren Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Muğla İşletmecilik Yüksekokulu adıyla faaliyetlerine devam etmiş olup, 1992 yılında kurulan Muğla Üniversitesinde adı ve bağlantısı değiştirilerek, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine dönüştürülmüştür. Kısaca Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ)’nün oluşumunda, kuruluşunda, temelinde ve bugünkü konumuna gelmesinde MİYO vardır. MİYO Kurulduğu günden bugüne kadar binlerce mezun vermiş olup bu mezunlarımız, hem yurt içerisinde ülkemizin dört bir tarafında hem de yurt dışında, başta özel sektör olmak üzere kamu sektöründe önemli görevlerde bulunarak sosyal, siyasal ve ekonomik alanlarda üstlendikleri görevleri başarıyla yürütmüşlerdir. Bu bilgiler ışığında Muğla İşletmecilik Yüksek Okulu’nun (MİYO) Kuruluşunun 50. Yılını Kutluyor, okulumuzun kuruluşundan bugüne kadar emeklerini esirgemeyen kurucu müdürümüz merhum Prof. Dr. Cenap Birgili’yi, dönemin Muğla Belediye Başkanı aynı zamanda 1992 Yıllarında Muğla Üniversitesinin kurulması sırasında Bayındırlık Bakanı Sayın Erman Şahin’i, Kurucu Rektör Ethem Ruhi Fığlalı’yı MSKÜ’nün bugünkü konumuna gelmesinde büyük katkısı olan değerli İş İnsanı Sıtkı Davut Koçman’a minnetlerimizi sunuyoruz.  MİYO’dan MSKÜ’ye uzanan süreçte görev yapan saygıdeğer rektörlerimize, dekanlarımıza, okul müdürlerimize, akademisyenlerimize, okulumuzun her kademesinde görev yapan personelimize, mezunlarımıza, tüm öğrencilerimize ve Muğla halkına teşekkür ediyor, hayatını kaybedenleri rahmetle ve saygıyla anıyor hayatta olanlara da sağlık ve mutluklar diliyoruz. Aradan geçen 50 Yılda biriktirdiğimiz değerlere minnet duygularımızı ve saygılarımızı ifade etmek acı tatlı anılarımızı yaşamak üzere derneğimizce 3-5 Ekim 2024 Tarihleri arasında Muğla’da buluşacağız, tüm Mezunlarımızı ve değerli Muğla halkını bekliyor saygılarımızı sunuyoruz.”

HABER: ALİ AKGÜN
EgeYön Haber