Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ADD ÇEŞME ŞUBE BAŞKANI’NDAN ÇEDES’E SERT TEPKİ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çeşme Şube Başkanı Deniz Ahilik, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan “Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES)” projesi uygulamalarına sert tepki gösterdi. Velilere çağrıda bulunan Ahilik, “Çocuklarımıza ve eğitim sistemimize sahip çıkalım. Çocuklarımızın geleceğine ve ülkemizin değerlerine sahip çıkalım.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)

ADD Çeşme Şube Başkanı Deniz Ahilik ÇEDES projesine ve uygulamalarına sert tepki gösterdi. Proje uygulamalarının laiklik ilkesine ve eğitim sistemine aykırı olduğunu dile getiren Ahilik, “ÇEDES projesi ile okullarımızın tarikat ve cemaatlere açılması, eğitimin dinselleştirilmesi kabul edilemez bir durumdur. Anayasamızın belirlediği laiklik ilkesine aykırı olan bu adımların derhal durdurulması gerekmektedir.” dedi.

“LAİKLİK İLKESİ ANAYASAL ZORUNLULUKTUR”

Anayasa vurgusu yapan Ahilik, “Anayasamızın 42. maddesine göre eğitim ve öğretim, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda çağdaş bilim ve eğitim esasına göre yapılır. Laiklik ilkesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde anayasal bir zorunluluktur.” dedi.

VELİLERE ÇAĞRI: “ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM”

Yaşanan skandalar karşısında tüm ebeveynlere ve öğrenci velilerine çağrıda bulunan Ahilik,”Çocuklarımıza ve eğitim sistemimize sahip çıkalım. Okullardaki yasalara ve bilimsel ilkeler doğrultusunda hareket etmeyen uygulamalara karşı çıkalım. Çocuklarımızın geleceğine ve ülkemizin değerlerine sahip çıkalım.” ifadelerini kullandı.