Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AYSİAD, Kosova heyetini ağırladı

Avrasya Yönetici Sanayici ve

Avrasya Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği (AYSİAD) Denizli Şubesi Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka ve beraberindeki heyeti ağırladı.

Avrasya Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği (AYSİAD) Denizli Şubesinin daveti kapsamında Denizli’ye gelen heyet AYSİAD Denizli Şubesinde basın toplantısına katıldı. Ziyarete Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, Avrasya Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği (AYSİAD) Denizli Şube Başkanı Mahmut Catlık ve beraberindekiler katıldı.

Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı ve Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden AYSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Catlık, Denizli İş İnsanlarının potansiyelini arttırmayı temel görevleri olduğunu vurguladı.


AMACIMIZ DENİZLİ İLE KOSOVA ARASINDA EKONOMİK İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRMEKTİR

AYSİAD ve üyeleriyle buluşmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı ve Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka ise amaçlarının Denizli ile Kosova arasındaki ilişkileri ekonomik olarak geliştirmek olduğunu ifade etti.

Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka konuşmasında ” Bu program EkoAvrasya ve AYSİAD işbirliği ve organizasyonu ile gerçekleşmektedir. Amacımız Denizli ile Kosova arasında ekonomik işbirliğini geliştirmektir. Amacımız iş dünyasını hem Denizli’ye hemde Kosova’ya aktarmaktır.

Tabii kültürel ve eğitim alanlarında Denizli ve Kosova arasında bir ilişki vardır. Bu seferki amacımız ekonomik anlamda bu ilişkiyi taşımaktır. Bu nedenle esnaf dernekleri,işadamları derneği üyeleri ve Kosova Türk Ticaret Odası Genel Sekreteri ile birlikte iş ziyaretinde bulunduk. Bizle yapılabilecek iş imkanlarını konuştuk. Bu işbirliğini bir adım öteye taşımak gayemizdir.

İnanıyorum ki bunu hep birlikte hem EkoAvrasya, hem AYSİAD hem Denizli Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği çerçevesinde gerçekleştireceğiz.” dedi.

GENÇLERİMİZİ BALKANLAR İLE TANIŞTIRMAMIZ GEREKMEKTEDİR

Konuşmasında gençlere de değinen Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka ” Gençlerle bir araya geldik. Gençlerin Balkanlara olan yoğun ilgisi ve yoğun talebi inanıyorum ki; Denizli Büyükşehir Belediyesi ve derneklerimiz ile ortaklaşa gençlerimizi Balkanlara tanıştıracağız. Gençlerimizi Balkanlar ile tanıştırmamız gerekmektedir. Balkanlardaki mevcut halklarla bir araya getirmek gerekmektedir. Balkanlarda Türkiye’yi çok seven çok fazla nüfuz var. Tüm bunları bir araya getirerek daha güzel yarınlar inşa etmemiz gerekecektir.” ifadelerini kullandı.