Başkan Dilek Gappi, İGC olarak yürüttükleri ‘Nar Şiddete Karşı İletişim Projesi’nin doğuşunu anlatarak, “2019 yılında 12 yaşındaki kızımızın yaşadığı cinsel istismarın ardından gazeteler ‘Utancından İntihar Etti’ başlığıyla manşet atmışlardı. Kızımızın utancı aslında böyle bir memlekette yaşıyor olmasıydı. Günümüzde şiddete uğrayanlar çok yalnız kalıyor. Meslektaşlarımızın yaptıkları haberlerde de şiddeti yeniden üreten, mağduru suçlayıcı bir dil kullanılmaması gerekiyor. Kadına yönelik erkek şiddetine karşı eşitlikçi bir dil kullanılmalı. Bu konuda eğitim eksiğimiz var. Bu amaçla projemizi başlattık. Şiddet görenleri mücadelelerinde yalnız kalmaması için çalışıyoruz, çalışacağız” dedi.
NAR PROJESİ İSYANIMIZDIR
Nar Projesi kapsamında mahalle muhtarları, esnaflar ve ilçe belediye başkanları ile uzmanları bir araya getirerek eğitim ve farkındalık çalışmaları gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Gappi, “Şiddete karşı duyarsızlaştık. Halkla bütünleşmemiz gerek. Sokağa çıkıp, aktif bir şekilde çalışmamız gerek. Nar Projesi tam da bu durumun isyanıdır. STK’lar, hepimiz şiddete karşı yaptığımız projeleri bir üst noktaya çıkarmak zorundayız. Muhtarlarımız, şiddeti bilen, duyan, gören herkes sorumluluk almak zorunda. Bu açıdan muhtarlarımız birer Nar Elçisi” diye konuştu.
Kadına yönelik şiddete karşı sistem yaratmak zorunda olduklarının altını çizen Başkan Gappi, “Şiddet 2019 rakamlarının 2 katına çıktı. 2024’ün ilk 9 ayında 295 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Sığınma evleri maalesef kapalı. Çözüm biziz, çözüm halk. Şiddeti önleyici politikaların mutlaka olması gerek” dedi.
Başkan Gappi şiddete ve çocuk istismarına karşı kurdukları 0532 382 70 40 WhatsApp hattını hatırlatarak, “Belediyeler, muhtarlar ile iş birliği içinde, çözülemeyen her konuda gazetecilerin yanındayız” diye konuştu.