Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bozkurt’ta deprem sonrası kriz çözülüyor.. Acıpayam’da nasıl çözülecek?

Geçtiğimiz ay Denizli’nin Bozkurt ilçesinde meydana gelen 6 şiddetindeki depremin ardından Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, CHP Denizli milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ve CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar ve CHP Denizli il Başkanı Mahir Akbaba ile birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı salonunda deprem sonrası yaptıkları çalışmalar ve çıkan dedikodular hakkında basın toplantısı düzenledi. Bozkurt’ta yaşanan depremden 5 ay önce Denizli’nin Acıpayam ilçesinde meydana gelen 5.6 ‘lık depremin ardından Acıpayam’da sorun yumağına dönüşen deprem bölgesi de toplantının gündeminde yer aldı.

Geçtiğimiz ay Denizli'nin Bozkurt

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, İzmir ve Aydın Büyükşehir belediyelerinden ilçesindeki depremzede vatandaş ile ilgili destek almasının ardından Acıpayam’da Bozkurt depreminden 5 ay önce meydana gelen deprem sonrası geçen sürede Acıpayamlı depremzedelerin sorunlarının çözülememiş olması tartışılıyor. Konu ile ilgili bu gün Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan basın toplantısında Egeyön Haber muhabiri ‘Bozkurt’ta afet sonrası süreç CHP Belediuyeleri arasında imece usulü halledilmeye çalışılıyor. Acıpayam’da ise vatandaşlar destek görememekten dolayı sürekli toplantı yaparak tepkisini dile getiriyor. Acıpayam’daki bu afet sonrası yaşanan kriz sizce nasıl çözülebilir?’ sorusuna CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, yanıt verdi.

Biçer Karaca, ‘Acıpayam Depremi 21 Mart 2019’da yerel seçimlerden kısa bir süre önce gerçekleşti. Biliyorsunuz Bozkurt’a gelen bakanlar helikopter ile Acıpayam’a gelerek, yerel seçim öncesinde yaraların bir an önce sarılacağını, kısa bir sürece içerisinde geçici konutların sağlanacağını ve depremzedelerin ihtiyaçlarının giderileceğini vaat ederek gittiler. Yerel seçimler geçti. Ama o yetkililer ne bir daha o bölgeye geldiler’ dedi.

‘BİZİM GİRİŞİMLERİMİZ SONRASINDA ACIPAYAM’A YARDIM GİTTİ’

Acıpayam’a deprem sonrası heyet olarak ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade eden Biçer Karaca,’ Biz 3 defa Acıpayam Depremi’nde büyük zarar gören köylerimizi, vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Onların oradaki ihtiyaçlarını tespit ettik. Kaymakama, belediye başkanına ilettik. Siyasiler konuşuyor ama bir kez de vatandaşımız konuşsun, derdini kendisi anlatsın diye burada da bir toplantı gerçekleştirdik. Bizim bu girişimlerimiz sonrasında Acıpayam’a 2 Milyon 400 bin liralık nakit para ve az önce il başkanımızın da söylediği gibi 3 buçuk milyon lira ayni-nakdi yardım gitti. Ancak halen Acıpayam’da oturulamaz kullanılamaz 6 ve 8. derecede kullanılamaz ev, işyeri ve depo hayvan barınağı gibi hasarlı binalar yıkıldı. ama onun dışında bir çivi dahi çakılmadı.’ dedi.

‘VATANDAŞLARIMIZ KIŞIN BARINMAK İÇİN KENDİ İMKANLARIYLA EVLER YAPTI, BAŞKAN KAÇAK İNŞAAT YAPIYORLAR’ DİYEREK CEZA KESTİ!’

Acıpayam’da deprem bölgesinde yaşanan kriz ile ilgili çarpıcı ifadeler kullanan Denizli Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, ‘Oradaki vatandaşlarımız baktı ki bu atılmayan adımlar ile barınma sorunları gelen kışa kadar çözülmeyecek kendileri barınmak için yerler yapmaya başladılar. Sayın belediye başkanı gitti ziyaret etti, mutlu oldu, çocuğu öptü. Geldi ertesi gün kaçak inşaat yapıyor diye 8 bin liranın üzerinde ceza kesti. Acıpayam’da yarın depremin üzerinden tam 6 ay geçmiş olacak. Ve bu süre zarfında da üzülerek ifade etmek isterim ki Acıpayamlı yurttaşlarımızın herhangi bir şekilde deprem ile ilgili yaşadıkları sorunlar ile ilgili en küçük bir adım dahi atılmadı. Biz Bozkurt depreminin olduğu gün değerli başkanımızla Bozkurtlu vatandaşlarımızla bir araya geldik. Zarar gören bölgeleri dolaşıyorduk ve bütün vatandaşlarımızda Acıpayam sendromu yaşanıyordu. ‘Ya Acıpayam’daki gibi bizim de sorunlarımız çözülmezse ne olacak?’ sorusu vardı. Tabi ki sorumlu bir yerel yönetici olarak derman belediyecilik dediğimiz halkçı belediyecilik dediğimiz anlayış ile değerleri ile Bozkurt’ta vatandaşlarımızın sorunlarının kısa sürede çözülmesi ve Bozkurtluların Acıpayam Sendromu yaşamaması için gerekli girişimleri başlattı. Biz çok uzun zamandır başkanımızın bahsettiği gibi dayanışma ve yardımlaşma ruhumuzu kaybetmişiz. Başkanımız Denizli başta olmak üzere Tüm Türkiye’ye dayanışma ve yardımlaşma duygularını yeniden hatırlattı.’dedi.

‘BİR TUĞLA’DA SEN KOY’ PROJESİNE KILIÇDAROĞLU DESTEK VERECEK’

Acıpayam’da deprem sonrası sorunların giderilememesi sonrası, Acıpayam’da bulunana mahalle muhtarları ve depremzedeler ‘Depremzede Komitesi’ kurarak toplantı yapmaya başladı. Toplantının ana temasını ise depremde evleri zara gören vatandaşların konut ihtiyacını çözmek için ‘Bir Tuğla’da sen koy’ kampanyası yapılması karar oldu. Kampanya çalışması hakkında da konuşan Biçer Karaca, ‘Acıpayam’da depremzedelerimiz kendi sorunlarına çözüm üretemeyince bir araya geldiler. Burada Cumhuriyet Halk Partisi’nin çok değerli vekillerinin öncülüğünde ve muhtarlarımızın öncülüğünde ‘Bir Tuğla’da sen koy’ kampanyası başlattılar. Vatandaşlarımız da burada Acıpayam’da depremzedelerle bir araya geldi. O Kampanyaya da partimiz ve belediyelerimiz destek olacağını ifade etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Serinhisar ziyaretinde Acıpayamlı depremzedeler ile buluşarak kampanyaya destek vereceğini açıkladı. Biz de Acıpayam’daki yaralara elimizden geldiği ve gücümüz yettiğince başkanımızın hatırlattığı dayanışma ve yardımlaşma duygularının o büyüyen filizleri ile hep birlikte saracağız.’ ifadelerini kullandı.

Haber: Serkan ÖZKURT