Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çal’ın 851 Yıllık Sudan Koyun Geçirme Ve Çoban Bayramı Bugün Etkinliklerine Başlıyor

Denizli’nin Çal ilçesinde yüz

Denizli’nin Çal ilçesinde yüz yıllardır devam eden kadim geleneği bugün, türkülerle, oyunlarla tekrar gerçekleştirilecek. Çal’da 851 yıldır düzenlenen ‘Sudan Koyun Geçirme Ve Çoban Bayramı’ bugün birçok etkinlikle başlıyor.

Geçtiğimiz haftada Denizli merkezde yapılan yürüyüşün ardından, etkinlik bugün Çal’da başlıyor. Bu akşam 18.00’da, Denizli Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı ve Halk Oyunları Ekibi’nin de katılacağı ‘Temsili Yörük Göçü’ vatandaşlarla ve birbirinden farklı renge boyanmış koyunlarla gerçekleştirilecek. Temsili Yörük Göçü, Sudan Koyun Geçirme yarışmasının düzenlendiği Aşağıseyit köyünde gerçekleştirilecek.
Yürüyüşün ardından saat 19.00’da Denizli Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi hazırladıkları gösterileri sergileyecek. Saat 21.00’de ise Işıl Koç ve İsmail Barkan verecekleri konserle geceye renk katacaklar.


Sudan Koyun Geçirme Yarışması Yarın Yapılacak


Merakla beklenen Sudan Koyun Geçirme yarışması ise 25 Ağustos 2024 (Yarın) günü yapılacak. Sabah saat 08.00’de çobanların kortej yürüyüşü ile başlayacak olan etkinlik, protokol konuşmalarının hemen ardından saat 09.00’da yapılacak. Yarışma ardından kazanan çobanlar için ödül töreni düzenlenecek.

Akşamın Sürprizi Nurettin Rençber

Yarın sabah yapılacak olan yarışmanın ardından etkinlikler elbette sona ermiyor. Akşam saat 21.00’de ünlü sanatçı Nurettin Rençber sahne alarak bu kadim bayramı şenlendirecek.

Editör: Tolga Çetin