Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çal’ın kınalı koçları Cumhuriyet için yürüdü

Çal’ın 850 yıllık geleneği

Çal’ın 850 yıllık geleneği devam ettiriliyor. Çal’ın kınalı koçları, çobanlar, çoban köpekleri ile davetliler 26 Ağustos’taki koyunları suya atlatma geleneğinden önce Valilik önünden cam horoz heykeline kadar Cumhuriyet için yürüdüler.


“Cumhuriyet’in 100.yılı aşkına” temalı etkinlik oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

Yürüyüşe Kaymakam Mert Can Çanga, Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, MHP İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, muhtarlar, Çal’dan ve Denizlispor taraftarlarından bazı isimler katıldı.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, yaptığı açıklamasında 850 yıldır devam ettirilen geleneğin bugünlere gelmesinde başta çobanlar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

“Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramı”‘nın Cumhuriyeti’nin 100.yılına armağan ettiklerini belirten Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan açıklamasının devamında ise şunları kaydetti

” 850.ncisini yapacak olduğumuz “Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramı hem ülkemize hem milletimize hem ilimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramı Cumhuriyetimizin 100.Yılına armağan ediyoruz. Cumhuriyet bizim için çok değerli,çok önemlidir.Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurmuş olduğu genç cumhuriyetimizi bizde böyle yüzyıllardır devam eden bu geleneğimizi armağan etmek istiyoruz.”dedi.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan etkinlik sonrası sosyal medya hesabından teşekkürlerini ileterek şu paylaşımda bulundu:

DENİZLİ’DE ÇAL COŞKUSU
Bu yıl 26-27 Ağustos tarihlerinde 850’ncisi düzenlenecek olan Asagiseyit Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramı öncesi Valilik önünden Denizli Büyükşehir Belediye önüne kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdik. Kınalı koçlar, Çobanlarımız ve çoban köpekleriyle gerçekleştirdiğimiz yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu.

YAŞASIN CUMHURİYET
Bu yılki festivalimizin ana teması Cumhuriyet oldu. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’ncü yıl coşkusuna bizde kınalı koçlarımız ve Büyük Çal Ailesi ile destek verdik.
Yürüyüşümüze katılan Kaymakamımız Mert Can Çanga, Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, MHP İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Muhtarlarımız, Büyük Çal Ailesinin değerli insanlarına,Denizlispor taraftarına teşekkür ederim. Festivalimizde görüşmek dileğiyle herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum.