Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Denizli İl Başkanı Horzum: “Dinleri De, İmanları Da Para Olmuş”

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, Denizli Milletvekili Şeref Arpacı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması yaptı.
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ali Osman Horzum, basın açıklamasına gündem değerlendirmeleriyle başladı. Olimpiyatlarda elde edilen başarılarla sözlerine başlayan Horzum: “Öncelikle olimpiyatlarda beş bronz ve üç gümüş madalya kazanan sporcularımızı tebrik ediyorum. Sporcularımızın her zaman arkasındayız. Olimpiyatlara başta sayın Genel Başkanımız Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu beraber gittiler.Bu gidişlerden birileri rahatsız olacak ki kalktılar bir açıklama yaptılar. Biz Türk halkının olduğu her yerde, her zaman onlara destek için yanlarında olduk, bundan sonra da yanlarında olacağız. Kalkmışlar bize milliyetçilik dersi vermeye kalkıyorlar. Ben burada sayın Tayyip Erdoğan’a şunu söylüyorum ‘Evet siz milliyetçiliği, siz sporcularımızı, siz halkımızı, siz ulusumuzu o düzensiz göçmenlere sarıldığı gün zaten unuttunuz. Ama biz unutmadık.” ifadelerini kullandı.


“Bunların Kıblesi De Dini De, İmanı Da Para Olmuş”


Güncel sosyal medya yasaklarını da konuşmasına ekleyen Horzum:”2000’li yılların başlarında üç ‘Y’ ile geldiler ve yolsuzluklara son vereceğiz, yasaklara son vereceğiz, yoksulluğa son vereceğiz dediler. Ama daha birkaç gün öncesine kadar sosyal medyayı yasaklayan, kısıtlayan hatta ortadan kaldıran, Instagram’da yaptıklarını biliyoruz. Bunu neden yaptılar? Öncelikle doğalgaza getirdikleri yüzde 38 zam konuşulmasın, duyulmasın, gündem yaratılmasın diye. Asgari ücretliye vermeleri gereken zammı vermedikleri bilinmesin diye. Bunun yanında tarım sektöründeki üreticilerimizin feryatları, figanları, zarar ettikleri görülmesin diye bunları kapattılar. Çok fazla dayanamadılar, çünkü bunların kıblesi de dini de imanı da para olmuş. Instagram’ın bir günlük kapatılmasının maliyeti Türkiye Cumhuriyeti’ne 1.9 milyar TL. O yüzden de fazla dayanamayıp açtılar.” ifadelerini kullandı.


“Vatandaşa Zulüm, Yandaşa Kıyak”


Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde açıklamalarda bulunan Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Denizli için neler yaptıklarını anlattı. Mecliste yapılan çalışmalardan bahseden Arpacı: “Bir sene boyunca Denizli’nin daha iyi bir noktaya gelebilmesi için mecliste neler yaptık biraz bunlardan bahsedelim. Bizler derin bir Denizli milliyetçisi olarak, Denizli milletvekili olarak geçtiğimiz sene mecliste çalışmalara başladık. Bu ikinci yasama yılında 50 uluslararası sözleşme, 70 adet de kanun teklifini yasalaştırdık. Toplam 924 saatlik bir mesai yapmış olduk. Bu 924 saatlik mesaide ne yaptık diye soracak olursanız inanın vatandaşa vergi, ceza, kısıtlama ve yasak getirmek dışında inanın hiçbir şey yapmadık. Peki yandaşa ne yaptık? Yandaşa ise bol bol vergi muafiyeti getirdik, kıyak düzenlemeler getirdik ve bazı zorunluluklardan da muafiyet getirdik. Bu iktidar her zaman yaptığı gibi vatandaşa zulmünü, yandaşa da bir senedir kıyağını yapmaktadır.” ifadelerini kullandı.


Soru Önergelerine Cevap Yok!


Basın açıklamasında konuşma yapan Denizli Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Cumhuriyet Halk Partisi’nin meclise sunduğu soru önergeleri hakkında bilgilendirme yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi olarak meclise 5 bin 904 soru önergesi verdiklerini söyleyen Karaca: “Muhalefetin verdiği 14 bin 954 soru önergesinden sadece 2 bin 258 tanesi kısmen cevaplanmıştır. Yani yüzde 15.9 oranında cevap verme lütfunda bulunmuşlar. Yani saraydaki tek kişi ve onun meclisteki temsilcileri yasama organını ve sizlerin seçtiği milletvekillerinin sizler adına kullanmak istediği denetim hakkını da yok saymış bulunmaktalar.” ifadelerini kullandı.

Haber: Atakan Göker