Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’li Arpacı: “Savunma Sanayi Bahanesiyle Halkın Cebine Saldırı: Ekonomik Kriz Gizleniyor!”

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından TBMM’ye sunulan savunma sanayi düzenlemeleri hakkında sert eleştirilerde bulundu. Arpacı, hükümetin “İsrail tehdidi” söylemlerinin, derinleşen ekonomik krizi örtbas etme amacı taşıdığını ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından TBMM’ye sunulan savunma sanayi düzenlemeleri hakkında sert eleştirilerde bulundu. Arpacı, hükümetin “İsrail tehdidi” söylemlerinin, derinleşen ekonomik krizi örtbas etme amacı taşıdığını ifade etti. Arpacı, “Genel Başkanımızın işaret ettiği gibi, Erdoğan’ın ‘İsrail tehdidi’ söylemleriyle halkın dikkati ekonomik krizden uzaklaştırılmak isteniyor. Yükselen enflasyon, hayat pahalılığı, işsizlik ve derinleşen yoksulluk konuşulmasın diye sahte bir güvenlik krizi yaratılmakta ve bu kriz üzerinden savunma sanayisi yatırımları haklı gösterilmeye çalışılmaktadır,” dedi.

Adaletsiz Ücretlendirme Eleştirisi

Hükümetin savunma sanayi fonunu desteklemek amacıyla önerdiği yeni düzenlemelerin, milyonlarca vatandaşın sırtına yeni yükler eklediğini vurgulayan Arpacı, “Bu teklif, savunma sanayisini destekleme bahanesiyle vatandaşların cüzdanlarına adeta bir saldırı niteliği taşımaktadır ve ekonomik adaletin tamamen hiçe sayıldığı bir yaklaşımı temsil etmektedir,” diye konuştu.

Kredi Kartı Ücretleri ve Ekonomik Zorluklar

Kanun teklifinin en tartışmalı maddelerinden biri olarak, limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartı kullanıcılarından yıllık 750 TL alınmasını öngören düzenlemeye dikkat çeken Arpacı, “Böylesine adaletsiz ve keyfi bir ücretlendirme, halkın büyük bir kesiminin kredi kartı kullanarak temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığı bir dönemde, insanları daha da borç batağına itmekten başka bir şey değildir. Savunma sanayisinin finansmanı, elbette ülkemiz için stratejik bir öneme sahiptir; ancak bunu yaparken halkın cebine bu kadar pervasızca el atmak, kabul edilemez. Ekonomik krizin derinleştiği, enflasyonun kontrolden çıktığı bir dönemde, halkın üzerine yeni vergiler ve masraflar eklemek vicdansızlık ve yönetim sorumluluğunun tamamen terk edilmesidir.” dedi.

Tapu İşlemlerindeki Fahiş Ücretler

Ekonomik zorluklar içinde boğuşan vatandaşların, tapu ve kadastro işlemlerine getirilen fahiş ücretlerle daha da zor bir duruma düştüğünü söyleyen Arpacı, “Bu düzenleme, vatandaşın cebine uzanan bir devlet elinden başka bir şey değildir ve ekonomik gerçeklerle hiçbir ilgisi yoktur,” ifadelerini kullandı.

Gerçek Sorunlara Çözüm Üretme Çağrısı

Son olarak, bu teklifin arkasındaki anlayışın, halkın sırtından devlet bütçesini doldurma girişimi olduğunu vurgulayan Arpacı, “Halkın gerçek gündemi yoksulluk, hayat pahalılığı ve ekonomik çöküntüdür. İktidar, sahte tehditlerle halkı oyalamayı bırakmalı ve gerçek sorunlara çözüm üretmelidir. Bu kanun teklifi geri çekilmeli, devlet halkına daha fazla yük bindirmek yerine, ekonomik sıkıntılara çözüm bulma yolunda adımlar atmalıdır. Vatandaşı ezen, sosyal adaleti yok sayan bu tür düzenlemeler asla kabul edilemez,” ifadelerini kullandı.