Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa ne zaman yapılacak?

Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçiminin 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacağının açıklandı. Peki cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa ne zaman yapılacak?

Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,2023 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçim tarihiyle ilgili kararını açıkladı.Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimi 14 Mayıs Pazar günü yapılacak. Karar, bugün Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Gelişmeler üzerine toplanan Yüksek Seçim Kurulu’nun Başkanı Ahmet Yener, yaptığı açıklamada, “Bugün Cumhurbaşkanımızın seçimlerin yenilenmesi kararı üzerine Yüksek Seçim Kurulu yapmış olduğu toplantıda, 14 Mayıs 2023’ü cumhurbaşkanı ve 28’inci dönem milletvekili seçimlerinin yapılma tarihi olarak belirlemiştir” dedi.

Ahmet Yener, Anayasa uyarınca cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması halinde ikinci tur seçimin 28 Mayıs 2023’te yapılacağını belirterek, “Türk milletine, Türk demokrasisine, siyasi partilerimize hayırlı olsun. Çalışmalara devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

KAMU GÖREVLİLERİ İSTİFA SÜRECİ

Başkan Yener, milletvekili aday adayı olacak kamu görevlilerinin istifa tarihleriyle ilgili de “14 Mayıs’ta yapılacak olan milletvekilliği seçiminde, kamu görevlilerinin istifasına yönelik süreç bugün başlanmış olup 16 Mart Perşembe günü saat 17.00’da sona erecektir” dedi.