Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Denizli-Aydın Otoyolu açıldı mı? Ne zaman açılacak?

Denizli-Aydın Otoyolu, uzun yıllardır

Denizli-Aydın Otoyolu, uzun yıllardır hayali kurulan bir yatırımdı. 2020 yılında temeli atılan Aydın-Denizli otoyolu son durum olarak hızla ilerlemektedir. 2023 yılında hizmete girmesi planlanan Aydın-Denizli otoyolu inşaatı devam etmektedir. Aydın-Denizli otobanı tamamlandığında, Denizli, Aydın ve İzmir arasında hızlı bir ulaşım imkanı sağlanacak.

Denizli-Aydın Otoyolu Son Durum Ne?

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 2020 yılında temeli atılan Denizli-Aydın otobanı güzergahı, Aydın-İzmir otobanı ile birleşecek şekilde planlanmıştır. Denizli’nin uzun süredir beklediği bir yatırım olan Denizli Aydın otobanı son durum bilgileri sürekli güncellenmektedir. 23’ü bağlantı. 140 kilometresi ana yol olmak üzere 163 kilometre uzunluğun olacak Denizli-Aydın Otoyolu, tamamlandığında iki kent arasında hızlı ve konforlu ulaşım imkanı sağlayacak.

Denizli-Aydın Otobanı ihalesi gerçekleştirilmesinin ardından hızla başlayan Aydın-Denizli Otoyolu inşaatı, kademeli bir şekilde devam etmektedir. 3 binin üzerinde kişinin çalıştığı dev proje Aydın-Denizli Otoyolu bünyesinde 13 viyadük, 100 köprü, 19 köprülü kavşak, 74 alt geçit ve 5 otoyol hizmet tesisini kapsamaktadır. Aydın-Denizli Otoyolu güzergahı haritası üzerinde tüm bu tesislerin konumları belirlenmiştir.

Denizli-Aydın Otoyolu Ne Zaman Bitecek?

Denizli-Aydın Otobanı ne zaman bitecek sorusunu Karayolları Genel Müdürlüğü proje başlangıcında cevapladı. Planlanan sürecin aşılmaması ve herhangi bir sorun yaşanmaması durumunda Denizli-Aydın Otoyolu 2023 yılında bitecek ve hizmete alınacak.

Üç aşamalı projenin ikinci aşamasını oluşturan Denizli-Aydın Otobanı, İzmir’i Antalya’ya bağlayacak otoyol çalışmasının orta bölümünde yer almaktadır. İzmir-Aydın yıllar önce tamamlanmış ve uzun süredir hizmet vermektedir. Denizli-Aydın tamamlandığında da 3 aşamalı projenin son aşamasına start verilecek.

Denizli-Antalya Otobanı da devreye alındığında İzmir ile Antalya arası 7 saat olan yolculuk, hızlı ve kesintisiz bir şekilde gerçekleştirilerek, 3 saate kadar indirilebilecek. Bu da sanayi ve turizm kenti olan Denizli’nin komşuları ile irtibatını çok daha kolay hale getirecek.

Denizli-Aydın Otobanı Geçiş Ücreti Ne Kadar?

Denizli-Aydın otobanı geçiş ücreti henüz yol devreye alınmadan sorun olmaya başladı. Denizli-Aydın otobanı geçiş ücreti 7,7 Euro olarak belirlendi. Henüz daha açılmayan Denizli-Aydın otobanı geçiş ücreti yaklaşık 140 lira olacak. Denizli-Aydın Otobanı geçiş ücreti döviz kuruna göre değişkenlik gösterecek.