Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

DENİZLİ SANAYİSİ BAŞKANINI ARIYOR!

Denizli ekonomisinin en önemli

Denizli ekonomisinin en önemli yapı taşı olan ve bünyesinde Türkiye’de isim yapmış önemli firmaları barındıran Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün yeni başkanı kim olacağı merakla bekleniyor.

Önümüzdeki günlerde Denizli OSB yönetimi kendi arasından bir ismi Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçecek.  Derya Baltalı mı?  Necip Filiz mi? bu sorunun yanıtını bulmak için www.egeyonhaber.com haber sitesi Egeyön TV iş birliği ile kulis çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

DENİZLİ’DE SANAYİCİLERİN ÖNCELİĞİ NE?

Denizli ekonomisinin lokomotifi olan birçok sanayi devini bünyesinde barındıran Denizli Organize Sanayi Bölgesi, Türkiye’de Havlu Kralı olarak anılan M. Abdülkadir Uslu’nun vefatının ardından yeni başkanı kim olacağı merakla bekleniyor. Denizli Sanayisinin başına geçecek isim için DENİZLİ’DE SANAYİCİLERİN ÖNCELİĞİ NE? TECRÜBE Mİ YOKSA GENÇLİK Mİ? BAŞKANLIK YARIŞINI KİM KAZANACAK? Soruları cevap bulacak.

DENİZLİ SANAYİSİ BAŞKANINI ARIYOR!

Denizli ekonomisinin temel taşı olarak birçok güçlü sanayi devini bünyesinde bulunduran Denizli Organize Sanayi Bölgesi M. Abdülkadir Uslu’nun vefatının sonra yönetim kurulu toplanarak yeni başkanını belirleyecek. Merhum Başkan Uslu’dan sonra Yönetim Kurulu’na Başkanlık yapması beklenen iki isim ön plana çıkıyor. Bu isimler ise Başkan Uslu’nun Başkan Vekili olarak görev yapan Derya Baltalı ve Necip Filiz.

İŞ İNSANI DERYA BALTALI

Denizli’de önemli çalışmalara öncülük eden iş insanı Derya Baltalı, merhum başkan M. Abdülkadir Uslu’nun yanında olan ve sanayici kimliği ile Denizli OSB’nin dünden bugüne adım adım gelişimi ve büyümesine öncülük edem isim olarak ön plana çıkıyor. İş insanı Baltalı, 1992’de Hürsan A.Ş.’nin kuruluşu ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, 1994 yılında Deniz A.Ş.’nin kuruluşu ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, 1996 yılından itibaren Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerine devam etmekte.

SİYASETE ARA VERDİ

İş insanı merhum Ali Filiz’in oğlu ve siyasetin tanınmış isimlerinden olan Necip Filiz ise, Fatih Profil A.Ş. – Davut Haddecilik A.Ş. ve Yavuz Ferforje A.Ş. şirketlerinde 1983 yılında başladığı iş hayatına Genel Müdür olarak görevini sürdürüyor. Filiz 2011 – 2015 yılları arasında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şube Yönetim Kurulu Başkanlığı, 2015 – 2021 yılları arasında Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli İl Başkanlığı yapmıştı.

Siyasetçi kimliğine ara veren Necip Filiz 2021 yılından sonra Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevinin yanı sıra Özel Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) bünyesinde bulunduran DOSAV Vakfı Başkanlığı’nı yürütmektedir. (OSBÜK) Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu’nda Yönetim Kurulu Üyesi görevini yürütmekte. 

DENİZLİ’NİN 2’NCİ TEKNOKENTİ BURADA

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri Vakfı (DOSAV),  Denizli O.S.B. Teknik Koleji, Denizli OSB Mesleki Eğitim Merkezi, Dohaş Denizli Organize San. Antrepo ve Lojistik Hizmetleri A.Ş., Denizli OSB Elektrik Enerjisi Tedarik Top. Sat. Tic. A.Ş. gibi önemli iştiraklere de ev sahipliği yapan Denizli Organize Sanayi Bölgesi son olarak Denizli’de ikinci TEKNOKENT’i kazandırmıştı.

TECRÜBE Mİ YOKSA GENÇLİK Mİ?

Kulislerden edinilen ilk bilgi Denizli sanayisinin akil iş insanlarının Baltalı üzerinde karar kıldığı yönünde ancak Baltalı’nın işlerinin yoğunluğunu gerekçe göstererek bu görevi Filiz’e bırakabileceği de sızan duyumlar arasında. Bu tatlı rekabetin sonucunu, lobi faaliyetleri başta olmak üzere zaman ile önümüzdeki günlerdeki gelişmeler tayin edecek gibi duruyor.

ALİ AKGÜN