Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

DENİZLİ’DE 40 ÇİFTÇİ EYLEM YAPTI

Bu haberin fotoğrafı yok

Tarlalarına su verilmediği gerekçesiyle Sarayköy’ün Beylerbeyi ve Duacılı Mahallesi’ndeki 40 çiftçi ayaklandı. Kendisi de çiftçi olan Sarayköy Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya ve Denizli Merkez Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici’nin de bulunduğu eylem sağduyu ile sona erdi.

DENİZLİ’DE 40 ÇİFTÇİ EYLEM YAPTI

Sarayköylü çiftçiler tarladaki mahsullerini günlerdir sulamayınca eylem kararı aldı. Sarayköy’ün Beylerbeyi ve Duacılı Mahallesi’ndeki yaklaşık 40 çiftçi bir araya gelerek traktörleriyle birlikte DSİ’ye yürüme kararı aldı.

TOPLANTI YAPILDI

Kendisi de aslen çiftçi olan Sarayköy Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya ve Denizli Merkez Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici’nin de katıldığı toplantıya, Sarayköy Kaymakamı, DSİ Aydın Bölge Müdürlüğü temsilcisi, DSİ Denizli Şube Müdürü, Denizli Tarım İl Müdürü, Sulama Birliği Başkanları ve muhtarlar katıldı.

 “ÇİFTÇİNİN HALİNDEN ÇİFTÇİ ANLAR”

Sarayköy Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya, çiftçilere destek verdi. Başkan Konya tarlalarını sulayamadıkları gerekçesi ile toplanan çiftçilerle bir araya geldi. DSİ’ye yürüme kararı alan çitfçilerle birlikte hareket eden Başkan Konya, “Duacılı ve Beylerbeyi Mahallemizde çiftçilerimize sulama suyunun verilmemesinden dolayı gerçekleştirmiş oldukları eyleme destek vermek ve çiftçilerin yanında olmak için katılım sağladık. Sulama suyunun haftalardır çiftçilerimize verilmemesi nedeniyle artık çiftçilerimizin dayanacak gücü kalmadı, tarlalarında bulunan pamuklar yanmaya başladı. Gerçekleştirilen eylem sonrasında yapılan toplantıda çiftçilerimize 1 haftalık sulama suyu verileceği açıklandı. Beylerbeyi, Duacılı ve civarında bulunan çiftçilerimizin sulamalarını yapması için sürecin takipçisi olacağız ve çiftçilerimizin sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

BAŞKAN GEMİCİ: BİZİM DAVAMIZ EKMEK DAVASI

Sarayköylü çiftçilerin eylemine katılan Denizli Merkez Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, sağduyu ile hareket eden yetkilileri ve çiftçilere teşekkür etti. Olayların ardından açıklamada bulunan Gemici, “Çiftçilerimizin sulama suyu sıkıntısını dile getirmek için bir araya geldiğimiz noktada olumlu yaklaşımlarıyla sorunu çözmek için gayret gösteren emeği geçen başta Sarayköy Kaymakamımıza, Sarayköy Belediye Başkanımıza, DSİ Aydın Bölge Müdürlüğü temsilcisine, DSİ Denizli Şube Müdürü’ne Denizli Tarım İl Müdürü’ne sulama birliği başkanlarımıza ve muhtarlarımıza göstermiş oldukları duyarlılık için ayrı ayrı çiftçilerimiz adına teşekkür ederim.  Ayrıca herhangi bir sıkıntı yaşanmadan çözüme ulaşması için tedbir alan Jandarmamıza ve Denizli Emniyet Müdürlüğünden gelen Güvenlik Şube Müdürümüze ve ekibine de ayrıca teşekkür ederim. Kendi davasını ve sıkıntısını sahip çıkan vakarlı bir duruş sergileyen tüm çiftçi kardeşlerime de özellikle teşekkür ederim. Bizim davamız ekmek davası rızkımızı her türlü zorluğa rağmen kazanma davasıdır” dedi.

ALİ AKGÜN