Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Denizli’de Yeni Bir Doğa Rotası: Salbakos Yolu İşaretlenmeye Başlandı

Denizli’de doğaseverler ve macera

Denizli’de doğaseverler ve macera tutkunları için önemli bir gelişme yaşanıyor. Pamukkale Arama Kurtarma Doğa Sporları Kulübü (PAKDOS), uzun süredir planlanan Salbakos Yolu için işaretleme çalışmalarına başladı.

Yaklaşık 230 kilometre uzunluğunda olması beklenen bu trekking rotası, Denizli’nin tarihi ve doğal güzelliklerini birleştirerek doğa severlere eşsiz bir deneyim sunacak. Rota, Sarayköy ilçesinde bulunan Attouda Antik Kenti’nden başlayarak Babadağ, Karcı Dağı, Bağbaşı Yaylası ve Honaz Dağı Milli Parkı’ndan geçerek Honaz ilçesindeki Colossae Antik Kenti’nde son bulacak.

Günübirlik ya da Konaklamalı Yürüyüş İmkanı

Salbakos Yolu, hem günübirlik yürüyüş yapmak isteyenler hem de konaklamalı uzun yürüyüş rotalarına ilgi duyanlar için uygun olacak. Yol boyunca doğanın ve tarihin iç içe geçtiği güzergahlar, yürüyüşçülere unutulmaz anlar yaşatacak.

PAKDOS’un yürüttüğü işaretleme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, bölgeye gelen doğa tutkunları için daha güvenli ve yönlendirmesi net bir parkur oluşturulması hedefleniyor.

Doğayla iç içe, keşif dolu bir yürüyüş deneyimi sunacak Salbakos Yolu’nun kısa sürede tamamlanarak yürüyüş severlere açılması bekleniyor.

Reklamı Geç