Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Denizlispor’un efsane isimlerinden Melih Garipler hayatını kaybetti

Türk futbolunun 1960’lı yıllarına damga vuran Altınordu da başlayan futbol serüvenine Denizlispor’da futbolcu ve teknik direktör olarak devam eden 83 yaşındaki Melih Garipler hayatını kaybetti.

Türk futbolunun 1960’lı yıllarına

1941 yılında Denizli’nin Sarayköy İlçesi’nde dünyaya gelen Melih Garipler, 1959 yılında İzmir’e gelerek Altınordu takımına katıldı. Lise eğitimi sonrası futbol kariyerine Altınordu’da kaptan olarak devam eden Garipler, sekiz yıl boyunca İzmir takımının başarısı için ter döktü.

1967-1968 sezonunda memleketinin takımı Denizlispor’a transfer olan Garipler, 1973-1974 sezonunda aktif futbol yaşantısına son verdi. Denizlispor’un simge isimlerinden biri olan Melih Garipler, uzun yıllar alt yapı antrenörlüğü ve teknik direktörlük görevlerinde bulundu.1995-1997 yılları arasında Denizlispor Gençlik Gelişim Koordinatörü olarak da görev yaptı.

Futbolculuk kariyerinin ardından teknik direktörlük kariyerine odaklanan Garipler, Denizlispor’da dört farklı dönemde teknik direktörlük yaptı. 1981-82, 1989-90 ve 1991-92 sezonlarında takımın başında yer aldı. Futbola ve Denizlispor’a katkılarıyla tanınan Garipler, futbol camiası tarafından sevilen ve sayılan bir isimdi.

Melih Garipler, Denizli’de yaşlılığa bağlı sebeplerden dolayı tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Denizlispor camiası, Türk futboluna büyük katkılar sağlayan bu değerli ismi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. 

Garipler’in cenazesi Pazar günü Denizli Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii Külliyesi’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Kayhan Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Melih Garipler’e Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve Denizli Futbol camiasına başsağlığı diliyoruz.