Çavuşoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı’nda Devlet Hastanesine gitti.
“Denizli Devlet Hastanesi, DENİZLİ ÖLÜM HASTANESİ Olmasın”
CHP Denizli Büyükşehir Belediyesi Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı’nda Denizli Devlet Hastanesi’ne gitti. Önce eski bir sağlık çalışanı olarak tüm sağlık emekçilerinin bayramını kutladı. Ardından çok önemli bir tehlikeye, deprem tehlikesine dikkat çekti.
Çavuşoğlu, “7 yıl önce Denizli Devlet Hastanesi’nin depreme dayanıksız olduğu raporla tespit edildi.” dedi.
SADECE BAŞHEKİMLİK BİNASI GÜÇLENDİRİLDİ!
“Hastanenin 4 metre altında su bulunmasına rağmen 8 bloktan sadece 1’i güçlendirildi. O da başhekimin bulunduğu A blok” diyerek tepkisini dile getiren Çavuşoğlu, olası bir depremde bu binaların yerle bir olacağının, ama yetkililerin sadece izlemekle yetindiğinin altını çizdi.”
Çalışanların da tedavi olmaya gelen hastaların, hasta yakınlarının da can güvenliği olmadığını söyledi.
FACİA BANGIR BANGIR GELİYORUM DİYOR AMA HASTANE HALA FAALİYETTE!
“Tehlike çanları çalıyor ama binalar hala faaliyette” diyen Çavuşoğlu, 6 Şubat depremlerinde hastanelerde yaşatılması gereken yüzlerce insanın öldüğüne dikkat çekti. Göreve geldiğinde gerekli farkındalığın oluşması ve ilgili kurumları harekete geçirmek için her şeyi yapacaklarını anlattı.
Bülent Nuri Çavuşoğlu, yetkililere “Denizli’nin yeni bir hastaneye ihtiyacı var, insanları ölüme terk etmeyin deprem değil bina öldürür” diye seslendi.
8 bloklu hastanede gün içinde sağlık personeli, hastalar ve hasta yakınlarıyla birlikte 4 bin kişi bulunuyor.
Çavuşoğlu, olası bir depremde bu binaların yerle bir olacağını binlerce insanın öleceğini ortaya koyan raporlara rağmen neden önlem alınmadığını sordu.
CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı da kentin birinci derece deprem bölgesinde olduğunu söyleyerek 8 maddelik soru önergesi verdi. Denizli Devlet Hastanesinin akıbetini TBMM gündemine taşıdı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi veren Arpacı, “Rapora göre, göre hastanedeki yüzlerce kolon ve kirişin yüzde 90’ı çürük. Zeminin sıvılaşma riski var. Buna karşın neden 7 yıldır önlem alınmamaktadır?” dedi.
Arpacı, “hazırlanan deprem raporlarına rağmen atılmayan adımlar nedeniyle kurumunuzdan herhangi bir yetkiliye idari soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatıldıysa nasıl sonuçlanmıştır?” sorularını da yöneltti.
ŞEHİR HASTANESİ NE OLDU?
Denizli’de yapılması planlanan şehir hastanesinin inşaatına ise 2020 yılından beri başlanamadı. 4 kez ihale iptal edildi. Atılan temeller, yarım kalan inşaatlar çürümeye terk edildi.
CHP’li vekil Şeref arpacı Şehir Hastanesi’ni de Meclis gündemine taşıdı. “Denizli Devlet Hastanesi’nin alternatifi olabilecek Denizli Şehir Hastanesi inşaatının ne zaman bitirilmesi planlanmaktadır?” diye sordu.