Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

‘’Deprem Her An Olabilir’ Ege Bölgesi Depreme Ne Kadar Hazır?

Egeyön TV olarak İzmir

Egeyön TV olarak İzmir Kordon’da inşaat mühendisi Ali Faik İşmar ile birlikte Denizli, İzmir ve Ege Bölgesi’nin geneli için depremle alakalı neler yapılması gerektiği ve nasıl çalışmalar yapıldığı hakkında söyleşi gerçekleştirdik.

Egeyön TV, Ege Bölgesi’nin en önemli konularından biri olan deprem gündemini sıcak tutmayı hedefliyor. Bu kapsamda İzmir’in işgalden kurtuluş günü olan 9 Eylül’de, inşaat mühendisi Ali Faik İşmar ile birlikte bir programı hayata geçiriyoruz.

Ali Faik İşmar, önceki dönemlerde Merkezefendi Belediyesi’nde meclis üyesi olarak deprem komisyonunda yer aldığını belirtirken, ” Deprem konusunu iyi bir şekide takip etmeye çalıştık. Televizyon programları yaptık, tek amacımız deprem bilincini oluşturmak. Ege Bölgesi birinci derece deprem bölgesi bundan dolayı bunu sürekli vurguladık. Deprem yarın da olabilir bunun zamanını kestiremeyiz. Komisyon çalışmaları yaparken 6 Şubatta deprem kendisini bize acı bir şekilde hatırlattı.” dedi.

”Binaların Temelinde Fore Kazık Olması Gerek”

Ege Bölgesindeki oluşabilecek depremden bahsederken binanın nasıl yapılması gerektiği hakkında bilgi de veren İşmar, ” Özellikle İzmir’de zemin emniyet gerilmesi inanılmaz derecede düşük ve bu bölgede bina yaparken fore kazık temel dediğiniz temellerin binaya uygulanması şart.”. ifadelerini kullandı.

Zaman Kaybetmeden Eski Binaların Yıkılması Lazım

Depremle alakalı önlemlerden bahseden İşmar, ” Depremle alakalı altını çizerek söylemek istediğim şey, bir an önce eski binaların kentsel dönüşüm vasıtasıyla yenilenmesi gerekiyor. Ev sahipleri ve belediyelerin ortak bir çalışmayla bunu gerçekleştirmeli.” dedi.

Haberin tüm detayları için videoyu izleyiniz;