Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle düzenlediği özel programda, öğretmenlik mesleğine ve öğretmenlere duyduğu minneti bir kez daha vurguladı. DEÜ Buca Eğitim Fakültesi Reşat Postacıoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; DEÜ Rektörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz, Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, DEÜ önceki dönem rektörleri Prof. Dr. Fethi İdiman ve Prof. Dr. Mehmet Füzün, akademik ve idari birim yöneticileri ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Yoğun katılımla gerçekleşen program, DEÜ Buca Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Orkestrası’nın dinletisiyle başladı ve ardından açılış konuşmalarıyla devam etti.
“EĞİTİM MEŞALESİNİ DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ”
Açılış konuşmasında, öğretmenlerin topluma kattığı değeri vurgulayan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz, “Yarınları bilgi ve fedakarlıklarıyla inşa eden öğretmenlerimize minnettarlığımızı ifade ettiğimiz bu özel programda, başta Cumhuriyetimizin kurucusu ve Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygıyla anıyor, yaşamını eğitime adamış tüm öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak eğitim meşalesini daha ileriye taşımak için öğretmenlerimiz ve akademisyenlerimizle birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
“ÜLKEMİZ İÇİN BAMBAŞKA BİR DEĞER”
Rektör Yılmaz konuşmasında, Buca Eğitim Fakültesi’nin Türk eğitim sistemindeki önemine de dikkat çekerek, “Dokuz Eylül Üniversitesi’nin ne kadar köklü bir mirasa sahip olduğunu, fakültelerimizde ve öğrencilerimizle karşılaştığımız her yerde görüyoruz. Eğitime verdiği 65 yıllık hizmetle Buca Eğitim Fakültesi, Türk eğitim sistemi için kritik bir öneme sahiptir. Fakültemiz, İzmir ve ülkemiz için bambaşka bir değerdir. Üniversitemizin büyümesine katkı sunan herkesin emeklerini saygıyla anıyor, bu büyümeyi sürdüreceğimizi ifade etmek istiyorum” ifadesinde bulundu.
“DEÜ BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK”
Rektör Yılmaz, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Biz eğitimcileri besleyen en önemli unsurlar; araştırmak, öğrenmek ve aktarmaktır. Bizi biz yapan kavramlar bunlar. Bunu sürdürmek zorundayız. Bu bağlamda ben de yoğun programıma rağmen fırsat buldukça derslere girmeye çalışacağım. Üniversitemizin kuruluşundan bugüne kadar tüm yönetim, akademik ve idari birimlerde görev yapan değerli isimlere, tüm büyüklerimize ve çalışanlarımıza bir kez daha emekleri için şükranlarımı sunuyorum. Üniversitemizin her bir ferdi, kendinden öncekilerin üzerine koyarak ilerlemek ve devam etmek için tüm gücüyle çalışıyor. Elbette bizler de bu ilerlemeyi destekliyoruz. Kurumumuz büyümeye ve gelişmeye devam edecek.”
“FİKRİ HÜR NESİLLER YETİŞTİRİYORUZ”
Etkinlikte konuşan DEÜ Buca Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Yeşildere İmre ise Cumhuriyet’in eğitim ve öğretmenlik mesleğine verdiği öneme dikkat çekti. Prof. Dr. Sibel Yeşildere İmre, “Atatürk’ün ifadesiyle Cumhuriyet’in eğitimcilerden ve eğitim kurumlarından beklentisi, fikri hür, vicdanı hür ve irfanı hür nesillerin yetiştirilmesidir. Fakültemiz, Türk eğitim tarihinde önemli izler bırakmış, pek çok bilim insanını ve sanatçıyı yetiştirmiştir. Yılda binin üzerinde mezun vererek ülkemize katkı sunmaya devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin 101. yılında geldiğimiz noktayla gurur duyuyoruz.”
Etkinlikte, Buca Eğitim Fakültesi’nde 25’inci yılını dolduran öğretim üyelerine plaket takdim edildi. DEÜ önceki dönem rektörlerinden Prof. Dr. Fethi İdiman ve önceki dönem rektör yardımcılarından Prof. Dr. Leman Tarhan’ın katılımıyla düzenlenen “Cumhuriyet’in Eğitim ve Öğretmen Yetiştirme Süreçleri” başlıklı söyleşi, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi. Program, Buca Eğitim Fakültesi’nin 1959-2024 yılları arasındaki gelişim sürecini anlatan bir sunum ve “Buca’ya Sevgilerle” Posta Sanatı Sergisi’nin gezilmesiyle sona erdi.