Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Doğa savunucuları Reşit Kibar’ın ölümünü protesto etti

Büyük Menderes İnsiyatifi, Artvin’in Hopa ilçesinde yapılması planlanan mesire alanı projesine karşı çıkan ve ormana giren kepçeleri durdurmaya çalışan köylülere ateş açılması sonucu Reşit Kibar’ın hayatını kaybettiği saldırıyı Candoğan Parkı’nda yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti.

Büyük Menderes İnsiyatifi, Artvin’in

Büyük Menderes İnsiyatifi’nin çağrısıyla Candoğan Parkı’nda toplanan doğa savunucuları, Artvin Hopa’da öldürülen Reşit Kibar’ı anarak ölümünü protesto ettiler. Yapılan basın açılamasını Büyük Menderes İnsiyatifi Çevre ve Ekoloji Derneği Başkanı Musa Akyol okudu.

Musa Akyol, Hopa’da Reşit Kibar’ın ölümünden önce, yaşam savunucularına açıkça ölüm tehditleri yapıldığını belirterek, “Bu konuyla ilgili savcılığa dilekçeler verilmesine rağmen herhangi bir önlem alınmadı. Eli kanlı katiller, ağaçları koruma nöbetinde olan doğa savunucularına açıkça ve kasten tehditler yağdırmaya devam ettiler.” Dedi.

Akyol açıklamasında şu görüşlere yer verdi:“Doğa katilleri Hopa’da bir yaşam savunucusunu daha yaşamdan kopardı. Artvin’in Hopa ilçesi Cankurtaran mevkisinde onlarca ağacı keserek ormanları yok etmek isteyenlerin silahlı saldırısı sonucunda, doğa savunucularının arasında bulunan Reşit KİBAR katledildi. İki yaşam savunucusu da yaralanarak tedavi altına alındı.Ülkemizin her tarafında yaşam alanları, büyük bir sermaye kuşatması altında. Bu saldırılara karşı yaşam alanlarını savunanlar, meşru mücadelelerini verirken bir yandan kolluk kuvvetlerinin şiddetine uğruyor; diğer yandan devletin korumasındaki şirketlerin sivil güvenlik güçlerinin saldırılarına maruz kalıyorlar. Devlet-sermaye iş birliği içinde uygulanan bu şiddet karşısında, yurttaşların anayasal hakları çerçevesinde verdikleri doğayı, yaşam alanlarını koruma mücadelesi artık bir ölüm-kalım mücadelesine dönüşmüştür.

MÜCADELEMİZE KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ.

Canlı yaşamını koruma mücadelesi veren bizler, bundan daha meşru bir eylem olamayacağına inanıyor ve mücadelemizi yasal ve anayasal haklarımız temelinde veriyoruz. Bilinmesini isteriz ki; doğaya, insan yaşamına hiçbir saygısı olmayan, yasa tanımayan, gözü paradan başka bir şey görmeyen bu örgütlü şebekelerin saldırıları, bizleri hiçbir şekilde yıldıramayacaktır! Bizler, yaşam savunucuları, yaşama ve birbirimize daha sıkı sarılarak mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz.

KATİLLERE GEREKEN CEZALAR VERİLMELİ

Yaşam alanlarını korumak için mücadele ederken yine Hopa’da daha önce yaşamdan koparılan Metin Lokumcu’yu, Antalya’da katledilen Ali Ulvi ve Ayşin Büyüknohutçu çiftini de unutmadık. Mücadeleleri önünde saygı ile eğiliyoruz. Ayrıca Metin Lokumcu’nun dün görülen dava duruşmasında zanlı polislerin hepsine beraat kararı verilmiştir. İnsan yaşamı bu kadar ucuz olamaz, yaşamdan bir canı kopartmanın mutlaka bir cezası olmalıdır. Yaşam savunucularına uygulanan her türlü şiddeti lanetliyoruz ve artık son bulmasını istiyoruz. Katiller ve azmettiricileri derhal ortaya çıkarılmalı ve gereken cezalar verilmelidir. Reşit Kibar’ı saygı ile anıyor ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Katledilen tüm yaşam savunucularını mücadelelerimizde yaşatacağız.”

*Yaşasın ekoloji mücadelemiz! *Reşit Kibar’ın mücadelesi yolumuzu aydınlatıyor. *Doğanın Yıkım ve Talanına, Canların kıyımına sessiz kalmayacağız! BÜYÜK MENDERES İNİSİYATİFİ (BMİ)