Denizli Ticaret Odası’nın (DTO) Şantiye Uygulamaları Bilgilendirme Eğitimi büyük ilgi gördü. DTO 3, 29 ve 30’uncu Meslek Komitelerimizin hazırladığı etkinlikte, DTO üyeleri ile meslektaşları bir araya geldi.
DTO Toplantı Salonundaki etkinliğin konuşmacıları, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şevket Murat Şenel ile İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Şeref Alpago idi. Konuşmacılardan Prof. Dr. Şenel, Türkiye’nin Deprem Gerçeği ve Depreme Dayanıklı Binalar başlıklı bir sunumda bulundu.
6 Şubattaki büyük deprem sonrasında yerinde yapılan incelemeler ve hasar tespit çalışmaları sırasında yapılarda görülen eksikliklerin değerlendirilmesi, depreme dayanıklı yapıların inşasında dikkate edilmesi gerekenlerle kaba yapı ve ince yapı aşamalarında sürdürülebilir saha çalışmalarının ele alındığı deprem sonrası değişen uygulamalar hakkındaki bilgilendirme toplantının sonunda konuşmacılar, DTO üyeleri ile katılımcıların sorularını da yanıtladı.
KONUŞMACILARA, KATKILARINDAN DOLAYI BİRER PLAKETLE TEŞEKKÜR ETTİLER
DTO 30’uncu Meslek Komitesi ve Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Metin Karaman’ın hoş geldiniz konuşmasıyla başlayan toplantı, Meclis Üyesi Halil İbrahim Satır’ın konuşmacılara teşekkür plaketi takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
BAŞKAN ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR ETTİ
Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ile semineri düzenleyen meslek komitesi yönetimine teşekkür eden İnşaat Mühendisi Şeref Alpago, “Denizli Ticaret Odamızın daveti ile güzel bir seminer gerçekleştirdik. Depreme dayanıklı yapılar ve sürdürülebilir şantiye uygulamaları başlıklarını ele aldığımız buluşmamızda, salonda akademisyen bir inşaat mühendisi olan kıymetli hocam Profesör Doktor Şevket Murat Şenel ve şantiyeci bir inşaat mühendisi olarak da ben, müteahhitler, statik tasarımcılar, mimarlar ve sahadaki son formu veren kalfalarımız vardı. Yıllardır gerçekleşmesini önerdiğim üzere, akademisyen hocalarımızın, deprem yönetmeliğini yazan ve katkı veren hocalarımızın, paket programları yazanların, statik tasarımı yapanların ve biz şantiye mühendisleri ile uygulamada ter döken kalfa ve ustaların bir gün aynı ortamda daha doğruyu bulabileceği, karşılıklı öğretilerin olacağı, sonrasında da herkesin sorumluluğunu içselleştireceği bu ve benzeri kongrelerde yeniden buluşabilmemiz dileği ile, ilgi gösteren ve destekleyen, bize bu imkânı veren herkese teşekkür ederim” dedi.