Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

EFSANE SPORCULAR MİLLİ MAÇTA BASKETBOLA VEDA ETTİ

Bu haberin fotoğrafı yok

A Milli Kadın Basketbol Takımı’na uzun yıllar hizmet eden efsane sporcular Bahar Çağlar Ökten ve Tuğçe Canıtez milli maç öncesi törenle basketbola veda etti. Milli sporcu Ökten ve iki yıl önce aynı salonda spora veda edip bugün arkadaşını yalnız bırakmayan Şaziye İvegin duygularını paylaştı.

BAHAR ÇAĞLAR ÖKTEN VE TUĞÇE CANITEZ’İN KARİYERİNİ NOKTALADIĞI MAÇTA ESKİ TAKIM ARKADAŞLARI ŞAZİYE İVEGİN DE ONLARI YALNIZ BIRAKMADI. (ARDACAN UZUN – GÖNÜL EFE/KOCAELİ-İHA)

A Milli Kadın Basketbol Takımı, FIBA 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri ilk maçında Slovakya ile İzmit’te oynadığı karşılaşma öncesinde Türk basketbolunun efsanevi isimlerinden Bahar Çağlar Ökten ve Tuğçe Canıtez törenle basketbola veda etti. Milli takım ve spor kariyerlerini noktalayan iki önemli sporcuya TBF Başkan Vekili Ömer Onan, Türk basketboluna hizmetleri nedeniyle milli takım forması takdim etti.

“ÇOK DUYGUSAL ANLAR YAŞADIK”

Milli takım formasına uzun forvet olarak yıllarca hizmet veren Bahar Çağlar Ökten basketbola vedası, kariyer planlarıyla ilgili olarak şu sözleri kaydetti: “Benim için çok duygusal bir andı. Biliyorsunuz uzun dönemler milli takımda bulundum. Hep birlikte bayrağımızı dalgalandırdık. Avrupa’da yaptığımız derecelerle. Şimdi gözümün önünden bunlar geçiyor. Gerçekten inanılmaz başarılar getirmişiz ülkemize. Biraz zor oldu. Tutamadım da kendimi. Duygusal anlar yaşadık. Umarım bundan sonra milli takım çok güzel başarılar elde edecek ve inşallah biz de onlarla gururlanmaya devam edeceğiz.”

“ŞİMDİ İKİMİZ DE KENARDAN MAÇI İZLİYORUZ”

Eski milli takım arkadaşı Şaziye İvegin Üner’in de basketbola veda ettiği anda yanında olmasıyla ilgili olarak Ökten, “Şaziye burada veda ederken ben oynuyordum. Şimdi ikimiz de kenardan arkadaşlarımızı izliyoruz. Çok duygusal ama özellikle milli oyuncuların bağları hiçbir zaman kopmuyor. Her zaman birbirimizin yanındayız. Şimdi de birlikte maçı izleyip arkadaşlarımızı, milli takımı destekliyoruz” diye konuştu.

“BASKETBOLUN HER ŞEYİNİ ÖZLEYECEĞİM”

Basketbolu özleyeceğini de belirten Ökten, “İyi ya da kötü hiçbir şeyi unutmuyorum. Unutmadım. Kötülerden hep beraber ders çıkardık. Zaten başarılarla ülkeyi gururlandırdık ve onlarla ayrı mutlu olduk, gururlandık. Uğruna mücadele ettiğimiz bir bayrağımız var. En önemlisi bu. Mücadeleye, pes etmemeye devam etmeliler. Her şeyi özlerim. Basketbol benim yaşam biçimim. İdmandan maça her şeyi büyük bir zevkle yapıyordum. O yüzden sadece şunu özlerim diyemem ama gerçekten basketbolun tamamını mutlaka özlerim. Kariyerimle ilgili olarak herkes işin içinde kalmalısın diyor. Bu beni ayrıca mutlu ediyor. Ama zaman. Hayırlısı olsun her şey için” ifadelerini kullandı. İHA