Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Günümüzde üniversiteler farklı kuruluşlar tarafından farklı kriterler göz önüne alınarak sıralanıyor. Artık günümüzde yükseköğretimde de diğer alanlarda olduğu gibi rekabete dayalı bir süreç yaşıyor. Bu süreçte mezunların iş bulmasından bilimsel araştırmaların ve projelerin katma değeri yüksek ürünlere dönüşmesine, öğrenci odaklı öğrenme stratejisinden makalelerin etki değeri yüksek dergilerde yayınlanma oranına, öğretim kalitesinden akademik performansa, uluslararasılaşmadan topluma hizmete kadar pek çok parametre kaliteyi belirliyor. EÜ yönetimi bu ve benzer sıralamaları bir araç olarak kabul edip kalite güvence sistemini ve kalite kültürünü yaygınlaştıracak mekanizmaları hayata geçiriyoruz. Uygulamaya koyduğumuz projelerin dünya üniversitelerini sıralayan ulusal ve uluslararası kuruluşların değerlendirilmesine yansımasından duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim. Bu başarı bütün EÜ ailesinin başarısıdır. Akademisyeninden idari çalışanına öğrencisinden paydaşlarımıza herkese teşekkür ediyorum” dedi.
RUR sıralaması dört alt boyuttan oluşan toplam puana göre yapılıyor. EÜ, sağlık bilimleri alanında öğretim kalitesi alt boyutu özelinde dünyada 283’üncü sırada yer aldı. Ege, özellikle lisans mezun sayısının akademisyen sayısına oranında dünyada 72’nci sırada yer alarak eğitim-öğretimde kalite öncelikli vizyon parametresi doğrultusunda somut bir başarıya imza attı.
RUR sıralamasında öğretim kalitesi dışında kullanılan alt puanlar arasında akademik performans, uluslararasılaşma ve finansal sürdürülebilirlik gibi kriterler yer alıyor. Finansal sürdürülebilirlik alanında dünyada 250’nci sırada yer alan EÜ, akademik personel başına düşen kurumsal bütçe göstergesinde ise dünyada 128’inci oldu.