Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ege Üniversitesi, Erasmus ile Ege’de birinci

Ege Üniversitesi, Erasmus ile en çok öğrenci gönderen ve alan ilk 5 üniversite içinde yer aldı. Ege Üniversitesinde beş farklı kıtada 117 ülkeden toplam 2 bin 512 uluslararası öğrenci öğrenim görüyor. Uluslararası öğrenci sayısı, uluslararası akademisyen ve öğrenci değişim hareketliliği, ikili iş birlikleri açısından Türkiye’nin önde gelen yükseköğretim kurumlarından olan Ege Üniversitesi, uluslararasılaşma çalışmalarını belirli bir strateji içerisinde yürütüyor. Erasmus Plus programı kapsamında 557 anlaşması bulunan Ege Üniversitesi, program dâhilinde yurt dışına en çok öğrenci gönderen beşinci, yurt dışından en çok öğrenci alan dördüncü üniversite konumunda.

Ege Üniversitesi, Erasmus ile

Ege Üniversitesi, Erasmus ile en çok öğrenci gönderen ve alan ilk 5 üniversite içinde yer aldı. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Uluslararasılaşma çalışmalarımızı; iş birliğine dayalı araştırma projeleri,  çift diploma programları, Türk Dünyası ülkeleri başta olmak üzere yurt dışı üniversite ve araştırma merkezleri ile yapılan protokoller, bilimsel etkinlikler başlıkları altında gerçekleştiriyoruz. Görevde bulunduğumuz süre zarfında Ege Üniversitesinin gücünü, ülkemiz sınırlarının ötesine, uluslararası alana taşıyarak önemli çalışmalar yürüttük. YÖK’ün yeni vizyonu çerçevesinde biz de uluslararasılaşma alanında yeni bir açılım yapmak istiyoruz. Şu anda 2 bin 512 yabancı uyruklu öğrencimiz var. Bu anlamda üniversitemize gelen yabancı uyruklu öğrenci sayımızı artırmak istiyoruz. Hem YÖK İzleme Değerlendirme Kriterlerinde hem de Araştırma Üniversitesi Kriterlerinde değişim programları kapsamında gelen-giden öğrenci ve öğretim elemanı sayımız yıldan yıla artmakta. Belirli yükseliş ivmesini yakaladık” dedi.

YÖK’ün uluslararasılaşma ve bilgi diplomasisi vizyonu doğrultusunda Türk Cumhuriyetlerine açılımlar gerçekleştirdiklerini belirten Rektör Budak, “ Bu kapsamda Türk yükseköğreniminde ilk olma özelliği taşıyan ve örnek teşkil eden Ziraat Fakültemiz ile Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi (ADAU) arasındaki “İkili Diploma Programı”nı hayata geçirdik. Daha sonrasında YÖK Başkanımız ile Özbekistan temaslarımızla 11 üniversite ile 50 protokol yaptık. Yükseköğretim Kurulu koordinasyonunda üniversitemiz ev sahipliğinde, Taşkent Devlet Ulaştırma Üniversitesi işbirliğinde ‘Türk– Özbek Teknik Yükseköğretim Kurumları Forumu’nu gerçekleştirdik. Özbekistan’dan 33, Türkiye’den 56 üniversite rektörünün katıldığı forumda iki ülke arasında yükseköğretimde yapılacak iş birliklerini görüşerek katılan 33 Özbek Üniversite ile protokol imzaladık. Bu gelişmeler ışığında Mühendislik Fakültemiz ile Azerbaycan Devlet Üniversitesi arasında Gıda Mühendisliği Bölümü İkili Diploma Programını YÖK’e onaya sunduk. Dünya sıralamalarında da sistematik yükselişimiz devam ediyor. Akademik birimlerimizin Özbekistan’ın farklı üniversiteleri ile kendi alanlarına yönelik yaptıkları protokoller bulunuyor. Araştırma, proje, protokol ve iş birliği ile bilimsel etkinlikleri artırıp daha çok etkileşim yapmayı planlıyoruz. Ülke sınırlarını aşan akademik gücüyle üniversitemiz tüm bileşenlerimizle birlikte geleceğe emin adımlarla yürüyor. Bilim ihraç eden üniversitemiz, her geçen gün başarı ivmesini yükselterek gücüne güç katıyor” diye konuştu.

5 kıta 117 farklı ülkeden 2 bin 512  gönül ve bilim elçisi

Rektör Prof Dr Necdet Budak, “Erasmus Plus değişim programı ile ülkemize ve üniversitemize gelen öğrenci sayısını artırmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Erasmus Plus programı kapsamında 557 anlaşmamız bulunuyor. Program dâhilinde yurt dışına en çok öğrenci gönderen beşinci, yurt dışından en çok öğrenci alan dördüncü üniversiteyiz. Üniversitemizde beş farklı kıtada 117 ülkeden toplam 2 bin 512 uluslararası öğrenci bulunuyor. ‘Erasmus Plus Bireylerin Öğrenme Hareketliliği kapsamında 1 milyon 47 bin 270 Avro hibe aldık.  Üniversite olarak yabancı dilde eğitim veren ve uluslararası tanınırlığı olan programların sayısını artırmak istiyoruz. Uluslararası öğrenci sayımızı yükselterek geldikleri ülkeleri çeşitlendirmek için yoğun gayret gösteriyoruz. Öğrencilerimiz başta olmak üzere akademik ve idari personelin yurt dışı imkânlarından faydalanmalarını çok önemsiyoruz” dedi.