Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ege’de seçmenlerin yüzde kaçı ilk kez oy kullanacak?

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler havasına girmeye adım adım yaklaşırken, Türkiye’de yeni oy kullanacak seçmenlerin seçmen sayısına oranı da hesaplanmaya başladı. Peki Ege’de seçmen sayısının yüzde kaçı ilk kez oy kullanacak?

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı ve Genel

Türkiye, 2023 seçimlerine hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karar alması ile birlikte 14 Mayıs olarak duyurulan seçim takviminin işletilmesi planlanıyor. Bu kapsamda partiler çalışmalarına başlarken, seçmen sayı ve listeleri ile ilgili de hesaplar yapılmaya başlandı. Bu kapsamda 81 ilde ilk kez oy kullanacak yeni seçmenlerin oy kullanacak seçmenlere oranı hesapları da önem arz ediyor.

Yayınlanan yeni haritaya göre Türkiye genelinde yeni seçmenlerin mevcut seçmenlere göre en yüksek sayıya ulaştığı bölge Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi oldu. Bölgede Hakkari, Şırnak, Siirt, Ağrı ve Van gibi illerde seçmenlerin yüzde 18’i yeni seçmenlerden oluşacak.

EGE’DE YENİ SEÇMEN SAYISI YÜZDE KAÇ?

Ege Bölgesinde Afyonkarahisar ve Kütahya yüzde 10 ile en çok yüzdeye sahip şehirler olurken, Denizli’de yüzde 9’u,  Aydın, Manisa ve İzmir yüzde 8 ile ortalama şehirler olarak öne çıktı. Ege’de en düşük yeni seçmen yüzdesi ise yüzde 7 ile Muğla oldu.

BÜYÜKŞEHİRLERDE DURUM NASIL?

İstanbul ve Ankara’nın seçmenlerinin yüzde 9’u yeni seçmenlerden oluşacak. Antalya, Bursa yüzde 8, Diyarbakır yüzde 14, Adana’da ise yüzde 10 seçmen ilk kez oy kullanacak.