Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gece alışverişe çıkanlar kendini 14 gün evinde izole etmeli!

Dün gece sokağa çıkma yasağının geleceğini duyan vatandaşlar market ve fırınlara akın etmişti. Uzmanlardan alışverişe çıkan vatandaşlar için 14 gün izolasyon uyarısı geldi.

Dün gece sokağa çıkma

Dün akşam İçişleri Bakanlığı’nın 31 Büyükşehir ve Zonguldak’ta 2 gün sokağa çıkma yasağının geleceğini açıklamasının ardından vatandaşlar fırın ve marketlere akın etmişti. Market ve fırın önlerinde yaşanan arbedelerde sosyal mesafe kuralı çokça kez ihlal edilince, yaklaşık 1 aydır uygulanan evde karantina uygulamasının bozulduğu yorumları yapılmaya başlamıştı. Dün gece dışarı alışverişe çıkan vatandaşların kendilerini 14 gün karantinaya almaları istendi.

ALIŞVERİŞE ÇIKANLAR KENDİNİ İZOLE ETMELİ

İçişleri Bakanlığı genelgesi ile gece 00.00’da başlayan sokağa çıkma yasağı öncesi, vatandaşlar market ve fırınlar akın etmişti. Bir anda ortaya çıkan kalabalık, uzun süredir Sağlık Bakanı Koca tarafından sürekli ikaz edilen sosyal mesafe kuralını adeta yerle bir etti. Yaklaşık 1 aydır evde kalmaya çalışan vatandaşların sokaklara dökülmesi, Koronavirüs salgınını arttıracağı yorumlarına neden oldu. Çanakkale Onsekiz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Şener, panik ile alışverişe çıkarak sağlık kurallarının ihlal eden vatandaşların kendilerini 14 gün evde izole etmesi gerektiğini söyledi.

‘BARİ BU KEZ ‘EVDE KAL’ KURALINA UYSUNLAR’

Doç. Dr Şener, 31 büyükşehirde getirilen yasak öncesi erzak temini için çıkan vatandaşların alınan tüm önlem ve uyarılara rağmen sosyal izolasyonu bozduğunu söyledi. Yaşanan bu manzaraların pandeminin ülkedeki seyri açısından olumsuz sonuçlar doğurabileceğini belirterek, “Sokağa çıkma yasağını bahane ederek alışverişe çıkanlar için çok büyük bir tehlike söz konusu. Lütfen dün akşam dışarı çıkanlar kendilerini 14 gün evlerinde izole edip yayılımı önlesin. Bari bu kez ‘evde kal’ kuralına uysunlar. Zaten bu iller, hastalığın yaygın olduğu iller. Önümüzdeki 14 gün içinde dikkat edecekleri şeyler ateş, kuru öksürük ve nefes darlığı. Bunlar Koronavirüs tanımında yer alan hususlar. Bu belirtileri olanların en kısa sürede, en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları bu anlamda çok önemli.” dedi.