Ege Üniversitesi’nin bölümlerini, eğitim ve sosyal imkânlarını tanıtmak, gençlerin bilinçli tercihler yapmasına yardımcı olmak amacı ile düzenlenen “EÜ 11. Tercih Günleri”nde üniversite adayları Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi, standına yoğun ilgi gösterdi. 27 profesör, 13 doçent, 25 doktor öğretim üyesi, 4 öğretim görevlisi ve 7 araştırma görevlisi olmak üzere alanlarında uzmanlaşan 76 kişilik güçlü akademik kadrosu ile Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi, her geçen gün gelişerek sektörde adından sıkça söz ettiriyor. Lisans eğitiminin yanı sıra fakülte mezunlarının alanlarında uzmanlaşmalarını sağlamak amacıyla Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından dört bölüme yönelik yüksek lisans ve doktora programları da fakülte bünyesinde yürütülüyor.
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin temeli, 1968 yılında kurulan İzmir Karataş Özel Gazetecilik Yüksekokulu’na dayanıyor. Fakültede eğitim; ilk iki yılı iletişim ve ilişkili disiplinler, son iki yılı ise bölümlere yönelik uzmanlaşmaya odaklı olmak üzere dört yıl. Ders programları akademik kadro tarafından sürekli değerlendirmeye tâbi tutularak geliştiriliyor. Üçüncü yılın sonunda tüm öğrencilerin katıldığı zorunlu staj uygulamasıyla sektörle olan bağın güçlendirilmesi de hedefleniyor. İletişim Fakültesi bünyesinde öğrencilerin kültürel faaliyetleri kapsamında tiyatro, folklor, karikatür, fotoğraf ve sinema toplulukları bunuyor. Öğrencilerin de spor etkinlikleri içinde yer alan voleybol, basketbol ve futbol takımları EÜ İletişim Fakültesi’ni başarıyla temsil ediyor.
Dekan Prof. Dr. Dilek Takımcı, “Ege Üniversitesi iletişim Fakültesi’nde uygulamaya yönelik çalışmalar yürütülüyor ve bu çalışmalara büyük önem veriliyor. Öğrencilerin medya sektörüne profesyonel kalitede yetişmesi için faaliyetler ve olanaklar sağlanıyor. Ege Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı olarak ayrı ayrı yayın hayatına devam eden Ege Üniversitesi Televizyonu, Radyo Ege Kampüs ve Ege Ajans; EÜ Rektör’ü Prof. Dr. Necdet Budak’ın desteği ile tek çatı altında bir araya getirildi. Öğrenciler; Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde bulunan Ege Üniversitesi Televizyonu, Radyo Ege Kampüs ve Ege Ajans’ta öğrendiklerini uygulama fırsatı buluyorlar. Bu yapılanma EÜ genç iletişimcileri için büyük bir tecrübe oluşturuyor. Öğrenciler çalışma hayatının temposunu, tatlı telaşlarını burada yaşayarak öğreniyorlar. Ayrıca emek verdikleri işlerin yayın organlarında yer bulması da onları ayrıca motive ediyor” dedi.
Mesleki uzmanlaşma odaklı eğitime önem veren fakültede öğrenciler eğitimleri süresince; radyo televizyon stüdyosu, kapalı devre radyo yayın ekipmanı, dijital ses ve görüntü montaj ünitesi, Ege Ajans Uygulama Merkezi, renkli ve siyah-beyaz fotoğraf stüdyosu, MAC Laboratuvarı, nöromarketing laboratuvarı, bilgisayar ve internet laboratuvarında mesleki pratiklerini geliştirme imkânı buluyor. Toplamda 16 derslik, 3 amfi bulunan fakülte, derslikler haricinde öğrencilerin mesleki pratiklerini geliştirmeleri için radyo reji odası, iki adet radyo stüdyosu, iki adet televizyon reji ve stüdyosu, iki adet iletişim atölyesi ve kurgu atölyesini bünyesinde barındırıyor. Öğrencilerine uygulamalı olarak verdiği eğitim ile her geçen gün gelişmeye devam eden Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunları, medya sektöründeki istihdamın ve nitelikli elemanların büyük çoğunluğunu oluşturuyor.