Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sevimli:“Maltepe ve Seyrek’in yol sorunu Ukome gündemine gelmeli”

Bu haberin fotoğrafı yok

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ı ziyaret eden İZBAŞ heyetinde Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Süleyman Tahiroğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Eriten ve Abdurrahman Akay, İZBAŞ Genel Müdürü Gürsel Bahçıvancılar ve İBA Stratejik İletişim Danışmanlığı Kurucusu Serkan Aksüyek de yer aldı.

İZBAŞ ile 16 kilometre mesafedeki İzmir çevreyolu Seyrek Kavşağı’na kadar uzanan tek şeritli yol, gün içerisinde yoğun araç trafiğine sahne olurken, İZBAŞ’ta üretilen ve uzunlukları 90 metreyi bulan rüzgâr türbini kanatlarının İzmir ve Aliağa limanlarına ulaşımında da sıkıntı yaratıyor.

MALTEPE VE SEYREK’E DUBLE YOL TALEBİ

İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, İBB Başkanı Cemil Tugay’a yaptıkları ziyarette, bölgede sayıları artan konut projeleri nedeniyle araç ve insan sirkülasyonunun da arttığına dikkat çekerek, Seyrek ve Maltepe mahallelerini İzmir Çevreyolu’na bağlayan tek şeritli yolun duble yol standardına kavuşması için çözüm önerilerini dile getirdiklerini vurguladı.

Başta sorumluluk sahası sahibi Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili tüm kuruluşlarla çözüm için iletişimde olduklarını ve raporlar sunduklarını kaydeden Sevimli, yaşanan sorunun İBB Başkanı Cemil Tugay’ın Başkanlığını yaptığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) gündemine gelmesi için destek talebinde bulunduklarını belirtti.

HER GÜN BİNLERCE İZMİRLİ KULLANIYOR

Bir şerit gidiş bir şerit geliş olarak kullanılan yolu sadece İZBAŞ’ın değil; Bakırçay Üniversitesi’nde eğitim alan öğrenciler, toplu taşım araçları ile Seyrek ve Maltepe’de ikâmet eden binlerce vatandaşın da kullandığını hatırlatan Sevimli, “6 binin üzerinde çalışanımızın yanı sıra, üretim yapan fabrikalarımızın tüm sevkiyatları bu yol üzerinden yapılıyor. Bugüne kadar merkezi ve yerel yönetimlere sorunumuzu defalarca anlatmamıza, raporlar sunmamıza rağmen çözüm bulamadık.” dedi.

ARITMA TESİSİ MANZARALI ARSA SATIŞI

Menemen Belediyesi tarafından satışa çıkarılan bazı arsaların, İZBAŞ’ın arıtma tesisine sadece 30 metre mesafede yer aldığına işaret eden Eyüp Sevimli, konut imarı olan bu taşınmazlarda yapılacak evlerde oturan vatandaşların, bu durumu bilerek yatırım yapmaları gerektiğini söyledi.

Dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde arıtma tesisi ile bu ölçüde yakın bir yapılaşmanın olamayacağını kaydeden İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bizlere bu yönde soru soran, bilgi almak isteyen, bu arsalarda yapılacak konutlarda ikamet etmeyi düşünen vatandaşlarımız, arıtma tesisimiz ile karşı karşıya oturacaklarını şimdiden bilmeliler ve yatırımlarını buna göre yapmalılar. Bu nedenle arıtma tesisimizin 30 metre ötesinde satılan konut imarlı arsaları alan vatandaşlarımızı şimdiden uyarmayı görev sayıyoruz. İZBAŞ’ın arıtma tesisi, ilgili tüm ulusal ve uluslararası normları karşılayan, çevreye hiçbir olumsuz etkisi olmayan, ilgili kamu otoriteleri tarafından sürekli denetime tâbi tutulan bir tesistir. İZBAŞ olarak biz kendimize ve tesisimize güveniyoruz. Ancak bu taşınmazları ev sahibi olma hayaliyle alan vatandaşlarımızla ilerleyen yıllarda karşı karşıya gelmek ve arzu edilmeyen diyaloglar yaşamak istemiyoruz. Bu konudaki çekincelerimizi da Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza olanca açıklığı ile ilettik. Kendilerini en kısa zamanda Bölgemizde misafir etmek isteğimizi de paylaştık. Büyükşehir Belediyesi, Devlet İhale Kanunu kapsamında Menemen Belediyesi tarafından ihaleye çıkarılan çok sayıda taşınmazın satışının durdurulması için yargı yoluna başvurdu. Sayın Başkanımız bölgede yaşanan duruma ve sorunlara son derece hâkim ve bu durum bizim için memnuniyet verici.”