Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İZMİR DENİZLİLER DERNEĞİ HEMŞEHRİLİK KÜLTÜRÜNÜ KAHVALTI SOFRASINA TAŞIDI

İzmir’de yaşayan Denizlilerin kurduğu

İzmir’de yaşayan Denizlilerin kurduğu İzmir Denizliler Derneği hemşerilik kültürünü yaşatmaya devam ediyor.

İzmir Denizliler Derneği’nin düzenlediği kahvaltı organizasyonunda buluşan etkinlikte Denizli’nin birçok ilçesinden katılımcı gözlemlendi. İzmir Denizliler Derneği Başkanı Veli Kasap, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan,  İzmir Denizliler Derneği Genel Sekteri Ahmet Deda ve Denizlili olan birçok hemşeri katılım gösterdi.  Etkinliğin konuşma moderatörlüğünü Ahmet Deda yaparken, katılımcılar duygu ve düşüncelerini paylaşmak için konuşmalar yaptılar.  Etkinlik Denizli yöresinin kültür parçalarından birisi de olan Efelerin gösterimi ile devam etti. Ardından Denizlili sanatçı Feyzi Önder’in seslendirdiği parçalar Denizlili katılımcılara keyifli anlar yaşattı. 

Açılış konuşmasını yapan Ahmet Deda, Denizlili olan katılımcıların hangi ilçelerden olduğunu sorarak Denizli’nin ilçelerinin kültürel mirasına dikkat çekti. “Türkiye şarap üretimin %60 oranını Çal’dan karşılıyor. Şarabın tanrısı Diyonisos Çal’ındır.” diyerek Çal’ın üretimdeki yerine de dikkat çekti.

VELİ KASAP: İZMİR DENİZLİLER DERNEĞİ ÇATIŞI ALTINDA BULUŞALIM

İzmir Denizliler Derneği Başkası Veli Kasap, kendisini tanıtarak sözlerine başlarken, Belediye Başkan seçimlerinde de bütün adaylara başlarılar diledi. İzmir Denizliler Derneğinin ve hemşerilik kültürünü yaşatmaya değinen Veli Kasap konuşmalarına şu sözlerle devam etti. “Bu koşularla bu kadar insanı toplayıp bir araya gelmek her derneğin harcı değil. Onun için biz İzmir Denizliler Derneği olarak ve yönetimde ki arkadaşlarla nerede bir hemşeri varsa ona ulaşmaya çalışıyoruz. Burada oturan tüm hemşerilerimden de şunu rica ediyorum: Aslında İzmir’de 200.000 Denizlili yaşıyor. Sizden ricam da hemşerilerimize ulaşın. İzmir Denizliler Derneği çatışı altında buluşalım. “

FATMA ÇALKAYA: BUGÜN KENDİMİ DENİZLİ’DE GİBİ HİSSETİM

Ahmet Deda sahneye Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya’yı bütün kadınlar ve Denizliler adına konuşması yapmak için sahneye davet etti. Fatma Çalkaya “Dernekleri çok önemsiyoruz. Bugün kendimi Denizli’de gibi hissetim. Derneklerin en önemli aktivitelerinden birisi bu. Hiçbirimiz doğduğumuz yerde değiliz, doyduğumuz yerdeyiz. Ama doyduğumuz yere muhakkak geleneklerimizi ve göreneklerimizi götürmemiz gerekiyor. Mesela şiveyi bile burada bulmak çok kıymetli. O yüzden hemşeri derneklerini çok önemsiyoruz. Denizli’den bir kızımız İzmir’e okumaya geldiğinde ve bir şeye ihtiyacı olduğunda başvuracağı yer bu dernekler olmalı” diyerek derneklerinin önemine dikkat çekti.

HULUSİ ÖNDER: DOĞDUĞUMUZ YERE VEFA BORCUMUZ VAR

İzmir Vali yardımcısı, Hulusi Önder’de Fatma Çalkaya’nın düşüncelerine katıldığını belirterek “Bizim her zaman doğduğumuz yere vefa borcumuz var. Oranın kültürünü ve yaşantısını gittiğimiz yerlere de götürmemiz lazım. Çünkü geçmişten gelen gelenek ve görenekleri geleceğe aktarmanın yolu bu tür hemşerilik dernekleridir.” dedi.

Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği kahvaltı sofrasın da Denizlili hemşeriler memleketleri hakkında sohbet ettiler. Katılımcılar sanatçı Feyzi Önder’in sazı eşliğinde birlikte şarkılar söylemeye devam ederek etkinliklerini sonlandırdılar.