Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmir hala yanıyor! İşte son durum

Pazar günü Karabağlar’da başlayan ve halen devam eden İzmir’ki büyük orman yangını ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi açıklama yaptı. Yangın hale devam ederken, söndürülmesi için çalışmaların olumlu yönde ilerlediği ifade edildi.

Pazar günü Karabağlar'da başlayan

Pazar günü Karabağlar’da başlayan ve halen devam eden İzmir’ki büyük orman yangını ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi açıklama yaptı. Yangın hale devam ederken, söndürülmesi için çalışmaların olumlu yönde ilerlediği ifade edildi.

İzmir’in Karabağlar ilçesinde başlayan ve Seferihisar ile Menderes ilçelerine sıçrayan orman yangını, 3. gününde kontrol altına alınmaya çalışılıyor. İlçelere de sıçrayan orman yangının yayılmasının durdurulduğu belirtildi.

‘YERLEŞİM YERLERİ AÇISINDAN ŞU ANDA BİR TEHLİKE YOK’

 İzmir Belediyesi’nin Twitter hesabından devam eden doğa felaketi ile ilgili son durum bilgilendirmesi paylaşıldı.
Resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada,  “Seferihisar’ın Eski Orhanlı, Menderes’in Bahçecik ve Kuyucak mahalleleri tahliye edilmişti, riskin ortadan kalktığı yerlerde vatandaşlar evlerine dönüyor. Yerleşim yerleri açısından şu anda bir tehlike yok” ifadelerine yer verildi.
Sosyal medyada da #İzmirhalayanıyor hashtag’i açıldı. Şu an hashtag twitter’da 1. sırada bulunuyor.

BİNLERCE VATANDAŞ GÖNÜLLÜ OLDU!

3 gündür süren orman yangınları nedeniyle her vatandaş üzüntüsünü sosyal medya üzerinden dile getirdi. Büyük üzüntü duyan Buca halkı da, belediyeyi mesaj yağmuruna tutarak yangınların söndürülmesi ve yeniden ağaçlandırma için gönüllü oldu.
İzmir’in Karabağlar ilçesinde başlayan, Menderes ve Seferihisar ilçelerine sıçrayan yangınlar için ekipler canla başla yoğun bir mücadele veriyor. Yangınların kontrol altına alınması için çalışmalar devam ederken, binlerce kişide yangınları söndürmek için gönüllü oldu. İzmirliler, sosyal medya üzerinden çıkan yangın nedeniyle üzüntüsünü paylaştı.
Öte yandan, Buca’daki vatandaşlarda belediyeyi mesaj yağmuruna tutarak yangınların söndürülmesi ve yeniden ağaçlandırma için gönüllü oldu.

‘BİZ HÜKÜMETİ UYARMIŞTIK!’

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Ednan Arslan, orman yangınları konusunda hükümeti ağır bir dille eleştirdi.

Arslan, “Orman yangınları konusunda olası tehlikeyi gördük, 9 Ocak 2019 tarihinde Bakanlıktan orman yangınlarının seyri ve alınan önlemler hakkında bilgi edinme talebinde bulunduk. Yine 12 Temmuz 2019 tarihli basın açıklamamızla hükümeti uyardık.

Yanan her ağacın, yangında hayatını kaybeden her canlının sorumlusu, ormancılık politikasını yerle bir eden anlayış ve gerekli önlemleri almayanlardır.” dedi.

CHP’li Arslan’dan Orman Yangınları Konusunda “Hükümeti Uyardık”

100 FUTBOL SAHASINA EŞİT ALAN KÜL OLDU!

Yangın, İzmir’in Karabağlar İlçesi’nde Pazar günü saat 13:00’te başladı, halen devam ediyor. Kontrol altına bile alınamadığı gibi alevler Seferihisar bölgesine de sıçradı. Şu ana kadar 500 hektar ormanlık alan yok olmuş durumda. bu da yaklaşık 100 futbol sahasına eşit bir alanı ifade ediyor.