Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmir TKP limandan ayrılan ABD savaş gemisine ilişkin açıklama yaptı

ABD savaş gemisi İzmir Limanı’ndan ayrıldı.İzmir TKP, geminin ayrılmasının ardından sosyal medya hesabından mesaj yayımladı. Mesajda, “Ne İzmir Limanı’nda ne ülkemizin herhangi bir noktasında ABD emperyalizminin ordusunu ve askerlerini barındıracağız!” denildi.

ABD savaş gemisi İzmir

ABD’nin İsrail’i korumak üzere bölgeye gönderdiği gemilerden biri olan ve İzmir Limanı’nda demirleyen USS Wasp adlı amfibi hücum gemisi, bugün limandan ayrıldı.

Türkiye Komünist Partisi İzmir İl Örgütü, geçtiğimiz pazartesi günü, “Ülkemizin limanları emperyalistlerin ikmal ve lojistik noktası olamaz” açıklamasıyla bir eylem gerçekleştirmiş, gemi limandan ayrılana kadar her gün saat 10.00’dan itibaren İzmir Limanı önünde Onur Nöbeti’ne başlayacaklarını duyurmuştu.

Onur Nöbeti’nin üçüncü gününde savaş gemisi USS Wasp limandan ayrıldı. TKP İzmir İl Örgütü, X hesabından konuya dair bir tweet yayımladı. Tweette şöyle dendi: “#Filistin’e yıkım ve ölüm götüren ABD savaş gemisi #USSWasp’ın #İzmir’de konaklamasını İzmir halkı kabul etmedi. Ellerini kollarını sallayarak İzmir’de dolaşabileceklerini sanan #ABD askerleri geçtiğimiz günlerde sokaklardan çekilmiş, limanda demirli bulunan gemide bekleyişlerini sürdürmüşlerdi. ABD savaş gemisi bu sabah itibariyle İzmir Limanı’ndan ayrıldı. Ne İzmir Limanı’nda ne ülkemizin herhangi bir noktasında ABD emperyalizminin ordusunu ve askerlerini barındıracağız! #YankeeGoHome”