Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmir Torbalı’da Doktor Harun Gülcemal saldırıya uğradı!

İzmir’e bağlı Torbalı ilçesinde meydana gelen olayda bir hasta yakını doktoru darp etti. Doktor hasta yakınından şikayteçi olurken, Sağlık Sen olayı kınadı.

İzmir'e bağlı Torbalı ilçesinde

Alınan bilgiye göre, İzmir’in Torbalı ilçesinde yaşanan olayda bir hasta yakını doktoru darp etti.
Torbalı Devlet Hastanesinde yaşanan olayda iddialara göre geçtiğimiz günlerde doktora şiddet olayı yaşandı. Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Harun Gülcemal’e genç bir hasta yakını, “Bizim hastamızı neden erken almadın?” diyerek sert tepki gösterdi. Doktor Harun Gülcemal, hastanın başka bir birime gitmesi gerektiğini anlatmaya çalışırken, bir anda hasta yakınının saldırısıyla karşı karşıya kaldı. Yaşanan saldırının ardından doktor, şahıstan şikayetçi oldu.

SENDİKA BAŞKANI VE ÜYELERİ OLAYI KINADI

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir ve sendika üyeleri olayı kınadı.

Özdemir yaptığı açıklamada, “Sağlık çalışanına şiddet topluma karşı yapılmış utanç verici bir durumdur. Sağlık çalışanlarının şiddetle karşı karşıya kalmaları ve bunun önüne geçilememiş olması önemi bir sorundur. Sağlıkta memnuniyetin yüzde 70’lere ulaştığı bir noktada her zorluğa rağmen görevini en iyi şekilde ifade eden sağlık çalışanına şiddet kesinlikle kabul edilemez. Hastanemizde Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Harun Gülcemal poliklinikte ‘Bizim hastamızı neden erken almadın’ diye saçma sapan bir sebep yüzünden hasta yakını doktor arkadaşımızı darp etmiştir. Defalarca bu ve bunun gibi olaylar yaşanmasına rağmen alınan tedbirler yetersizdir. Sağlık Bakanlığı sağlıkta şiddet belasını görüp caydırıcı ve cezai yaptırımları arttırıcı önlemleri derhal hayata geçirmelidir. Sağlık Bakanlığı doktorların maaşlarını hastaların vereceği puana göre düzenlemeyi bırakıp, sağlık çalışanlarının güvenli bir hizmet sunmaya yönelik yaptırımları hayata geçirmelidir. Doktorumuza yapılan bu vahşeti kınıyor, arkadaşımıza buradan geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum” dedi.